[考古圍爐] SonyEricsson 打J區

113 回覆
43 Like 1 Dislike
隔離post講起靚電話設計
見到好多SonyEricsson
啲回憶返返哂嚟
費事騎劫人地個智能電話post
開個新嘅集中討論

當年手提電話真係可以有好多款
最靚最有設計一定係SonyEricsson
每一款都好有特色 而家睇返都出哂水

我第一部SE 又最念念不忘嘅:K850i

當年一見到就愛上 配色到每一粒制同led都好完美
背面睇成部相機咁 影相嗰陣鏡頭會打開 好有質感

呢個patpat蓋又創新 換電換sim卡sd卡都好方便
美中不足係厚咗啲啲同埋中間個框幾易爛 但都無損我對佢嘅熱愛
因為嗰時都貴貴地(好似仲貴過我第一部智能電話)
所以傾盡咗積蓄買 但最後唔見咗 唔開心咗好耐

因為太鍾意 有諗過買返部同款
但又好似有啲on9 㨂咗好耐㨂咗呢部:W350i

一嚟因為佢條邊有少少似k850i
二嚟個係外型好特別 三嚟呢部野真係好平
同k850i唔同呢 部野好的骰 好方便
平時手痕就開合下個蓋 呢啲感覺真係摺機推機先有
雖然個蓋最後都俾我玩爛咗 但都堅持用到真係用唔到先換

用SE年資好淺 跟住就進入咗智能電話年代
都搵唔到邊間公司會好似SonyEricsson咁會咁用心喺外型設計上嚕
W910i 男嘅啡金 女嘅白金
靚到癲
W595
靚到癲

同好

不過我男嘅走左去用白金
最爆炸性緊係省招牌作 T610
Xperia S
但冇後繼機 條bar真心型

k660i個設計冇得輸
當年壞左粒cut線掣先換機
w705
arc s
W810I
w995
Xperia S
但冇後繼機 條bar真心型

用落就知部機伏到爆

小弟第一部既智能手機,到依家都覺得好靚, 手感一流
靚到癲

幫你補圖 呢款好多色

W810I

我都用過呢部
W595

呢部又係多色之選 屋企有部粉紅色
推開個機背唔同色唔同pattern 好有心機

呢個外型好似樸素啲 可唔可以講下有咩特別
W595

呢部又係多色之選 屋企有部粉紅色
推開個機背唔同色唔同pattern 好有心機

一生人最愛

呢部係第一部SE手機
仲要係第一部內置相機嘅電話
W810I

黑色橙色真係SE signature
w705
arc s

呢個同W595有異曲同工之妙 推開有驚喜
我都鐘意呢款多啲 鐘意啲機起角

智能電話始終難啲發揮
唔記得邊部 淨係記得王力宏賣廣告 好似係可以插兩條headphone一齊聽 仲記得廣告首歌係不完整的旋律
當年儲左好耐錢先買到呢部
個人黎講超鍾意 覺得好鬼靚

呢部係第一部SE手機
仲要係第一部內置相機嘅電話

原來係咁 係咪joystick都係佢出先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞