ONE PIECE 海賊王 884 中文

234 回覆
26 Like 5 Dislike
可以點贏個見聞色?
係咁撩佢等佢嬲?

笑鳩佢個嘴

吓,咁無聊,
想睇熱血D的戰鬥。覺醒/5檔之類,真心唔想睇D「無閑問餃子計數」類型的戰鬥。

加智力又唔鍾意

呢D都唔係智戰,係弱智戰。

只係唔同表達方法
要激嬲佢好多方法,路飛嘅就係畫成戇戇鳩鳩
其他人嘅戰鬥or其他漫畫咪唔會咁囉

如果個弱點係年糕佬的霸氣唔可以兩個同時間用之類,
就算路飛點戇戇鳩鳩,我都會覺得好睇。

而佢D尖牙當係GAG來睇咪OK囉,但如果拎來破局就冇咁好睇。
海入面果d係咩
有咩用
下星期會唔會休刊
啲隊友真係好信路飛,次次佢去同人隻揪 啲隊友都話佢實冇事贏硬
其實有冇巴打可以解釋下
點解路飛個群鴉炮可以變多幾隻手
初初睇以為連續打
後尾望到動畫係變多幾隻手出黎
其實有冇巴打可以解釋下
點解路飛個群鴉炮可以變多幾隻手
初初睇以為連續打
後尾望到動畫係變多幾隻手出黎

作者畫技唔洗你教
霸王色可以令廢柴失去意識,算唔算係精神攻擊既一種,路飛可唔可以用霸王色干擾年糕佬思考,等佢唔可以提早回避

年糕佬唔係廢柴
年糕佬都有霸王色

年糕佬都有

廢柴青椒都有啦

基本上所有識霸氣嘅王都會有霸王色,青椒係八寶水軍嘅首領,識霸王色好正常,同咩本身都無講霸王色有咩特別能力,只不過反映持有者擁有王者嘅資質

見聞色可以練嘅話
我諗紅髮係練霸王色

霸王色無得練
係要跟翻個人本身能力而提升
可以點贏個見聞色?
係咁撩佢等佢嬲?

笑鳩佢個嘴

吓,咁無聊,
想睇熱血D的戰鬥。覺醒/5檔之類,真心唔想睇D「無閑問餃子計數」類型的戰鬥。

加智力又唔鍾意

只係唔同表達方法

而佢D尖牙當係GAG來睇咪OK囉,但如果拎來破局就冇咁好睇。

路飛一開始嘅風格,好難去改

笑鳩佢個嘴

吓,咁無聊,

加智力又唔鍾意

只係唔同表達方法

路飛一開始嘅風格,好難去改

最後係咪咁樣畫都未知
霸王色可以令廢柴失去意識,算唔算係精神攻擊既一種,路飛可唔可以用霸王色干擾年糕佬思考,等佢唔可以提早回避

年糕佬唔係廢柴
年糕佬都有霸王色

年糕佬都有

廢柴青椒都有啦

基本上所有識霸氣嘅王都會有霸王色,青椒係八寶水軍嘅首領,識霸王色好正常,同咩本身都無講霸王色有咩特別能力,只不過反映持有者擁有王者嘅資質

見聞色可以練嘅話
我諗紅髮係練霸王色

霸王色無得練

我意思係個人本身已經擁有霸王色,之後再去練
大覺得糯米佬定明哥勁
糯米佬打到4檔luffy走樣
大覺得糯米佬定明哥勁

糯米佬啦
大覺得糯米佬定明哥勁

一定係糯米佬啦

年糕佬唔係廢柴
年糕佬都有霸王色

年糕佬都有

廢柴青椒都有啦

見聞色可以練嘅話
我諗紅髮係練霸王色

霸王色無得練

我意思係個人本身已經擁有霸王色,之後再去練

霸王色無得刻意去練勁, 雷利講過
可唔可以快d

年糕佬唔係廢柴
年糕佬都有霸王色

我無話佢係廢柴,問題係霸王色既表現太少,今集特別強調冷靜先用到見閒色,如果霸王色可以干擾其他人用霸氣,咁就可以突顯返霸王色既價值

霸王色清卒仔用 完全唔知有咩咁特別

你話如果每個霸王色都有唔同效果就好
四檔又變返打唔中 仲可以點打

拖拖下就夠打

都係個句
鳩叫「我要變強!保護我的夥伴!!!」
再出返之前一直冇效既招數
就會變成有效然後夠打
個霸氣會唔會太勁
其實路飛個橡膠果實能力一早覺醒左,效果係可以令所有敵人無可避免咁膠化
宜家對手係有史以來最cool既大佬年糕佬,過兩集一定因為俾路飛影響而做左柒野而膠死自己

橡膠世界

今集年糕佬出招比路飛吐槽已經係膠化最佳例證

咩係吐槽?

直接屌柒佢啦

年糕佬唔係廢柴
年糕佬都有霸王色

年糕佬都有

廢柴青椒都有啦

重睇啦
明哥篇 霸王色碰撞會有黑色閃電
你再睇番年糕佬同路飛打有無
其實路飛個橡膠果實能力一早覺醒左,效果係可以令所有敵人無可避免咁膠化
宜家對手係有史以來最cool既大佬年糕佬,過兩集一定因為俾路飛影響而做左柒野而膠死自己

橡膠世界

今集年糕佬出招比路飛吐槽已經係膠化最佳例證

咩係吐槽?

直接屌柒佢啦

我真係唔識 想知道意思先考慮屌,有沒人教下我?

From wiki
吐槽一詞源於閩南語「黜臭」 (白話字:Thuh-chhàu),「黜」為揭發之意,揭發他人臭處,意為「揭人短處」[1],後來以華語諧音「吐槽」為借用字,即指不給面子的反駁行為。「黜臭」在舊時未確定漢字時常被書寫為吐槽、吐嘈、托臭、thuh臭等。
而後台灣把吐槽用來取代日語的突っ込み(ツッコミ)而在華文世界廣為流傳。 突っ込み意為「突然遇到的事情」和「深刻地插入話語」等,用於「在談論中對於對方所說的矛盾之處予以深刻的反駁」。突っ込み起源於漫才(日本的一種站台喜劇,類似相聲)。
須注意的是,台語原本既有的「吐槽」和日文的「突っ込み」本身,涵義並非完全一致。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞