【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVII

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
又諗返起巴黎D街真係好臭

叫撚左你隨便痾
又諗返起巴黎D街真係好臭

叫撚左你隨便痾

睇你行邊條街嘅啫

街都唔算勁
地鐵站火車站先得人驚
仲有班火車頭真係叼著口煙行到落月台都仲食緊
樓鹿回來HK了
都只係買左十隻LP
算少

我上個月去英德法都係買左10幾隻
比我預期中少好多

我都係入返啲法國Band多

嗰間music fear satan真係幾啱我行 (April77又離佢唔遠)

不過我住嗰頭附近有間叫Balades Sonores仲多野賣仲舒適

未去過MFS
但聽個名就知勁

我諗你去到都會幾開心
可能我見識少
都未見過咁多Post Metal 黑金 Hardcore野之類嘅黑膠佔左半間鋪
同埋佢哋自己出嗰啲Vinyl都幾平下
訓唔著
訓唔著

聽下eminem 首歌

啱啱聽咗, 悶到仆街, 但細心聽歌詞似係佢為自己寫嘅career obituary, 有啲自己知自己事嘅感覺, 佢已經irrelevant 咗好耐
樓鹿回來HK了
都只係買左十隻LP
算少

GYBE好唔好睇

我都啱啱買咗飛

最後GYBE the horrors war on drugs
全部都無睇

搞乜

最想睇war on drugs又買唔到飛 GYBE又睇過咁多次 想去第啲地方咪唔睇

gybe一月都澳洲, 話唔定到時又搞佢地嚟hk
訓唔著

聽下eminem 首歌

啱啱聽咗, 悶到仆街, 但細心聽歌詞似係佢為自己寫嘅career obituary, 有啲自己知自己事嘅感覺, 佢已經irrelevant 咗好耐

佢09年之後已經無哂貨賣
不停食老本

Yellow Swans - Going Places

Electronic, Noise, Drone

https://itunes.apple.com/hk/album/going-places/350133813?l=en

星期日聽下舊碟算

第二次聽, 都係好垃圾

第二次聽, 都係好垃圾

我反而覺得呢隻幾好
Daniele Luppi "Milano"

內有karen o, parquet courts

訓唔著

聽下eminem 首歌

不停食老本

09年咁俾面
訓唔著

聽下eminem 首歌

不停食老本

09年咁俾面

04年果隻Encore我當一時失手
但09之後一直都係咁
我果時開始放棄佢

第二次聽, 都係好垃圾

我反而覺得呢隻幾好

驗耳

第二次聽, 都係好垃圾

我反而覺得呢隻幾好

驗耳

我想驗眼多啲
Robert Rich & B. Lustmord - Stalker

ambient
屌 樓下有唔知廢老定賓賓定支蝗婦係度大大聲播歌嘈撚住晒
屌 樓下有唔知廢老定賓賓定支蝗婦係度大大聲播歌嘈撚住晒

播經過那些年?
Robert Rich & B. Lustmord - Stalker

ambient

驟耳聽呢種聲底好行,但如果B. Lustmord即係Lustmørd,咁就一d都唔係行而係正宗。

第二次聽, 都係好垃圾

我反而覺得呢隻幾好

驗耳

我想驗眼多啲

不知幾正

第二次聽, 都係好垃圾

垃圾有排都未輪到依隻
係玩返road to judah 果種style 相對上一張的確係冇任何驚喜可言 當然P4K當年俾9分係有d誇張
不過佢地不嬲係metal依個範酬都係唔多識野嫁啦

第二次聽, 都係好垃圾

垃圾有排都未輪到依隻
係玩返road to judah 果種style 相對上一張的確係冇任何驚喜可言 當然P4K當年俾9分係有d誇張
不過佢地不嬲係metal依個範酬都係唔多識野嫁啦

agree

聽老餅野 唔通個個都想聽老餅野咩

聽老餅野 唔通個個都想聽老餅野咩

Erskine Lynas - Lease of Youth

Synth Pop, Electronica

https://itunes.apple.com/hk/album/lease-of-youth/1295109819?l=en

Bandcamp都有推介
唔知點解有少少覺得似Thom Yorke把聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞