【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XVII

1001 回覆
16 Like 4 Dislike

終於係法國買到隻碟

fauve - blizzard

弓起巴打
你係羊仔?咁多人去法國跟怪獸頭去叫G

法國佬都冇傳聞中咁浪漫嘅
我決定遲啲學西班牙老母去西班牙食仔

終於係法國買到隻碟

弓起巴打

終於係法國買到隻碟

弓起巴打

法國佬浪漫只係一個meme黎
意粉佬溝女先勁 不過更加黑人憎

終於係法國買到隻碟

弓起巴打

巴打似乎係受害者

Converge – The Dusk In Us
Genres: Metalcore d fd
都算KEEP到水準既

終於係法國買到隻碟

弓起巴打

巴打似乎係受害者

咩呀 我嗰時咪whatsapp一路瘋狂屌意粉

竟然十幾日冇用過Spotify....

聽首sleeping pills就訓了

Converge – The Dusk In Us
Genres: Metalcore d fd
都算KEEP到水準既

有metalcore標籤既band黎講
佢地算係評價好撚高同比人感覺好知性唔mk
https://pitchfork.com/features/interview/my-bloody-valentines-kevin-shields-dissects-his-new-loveless-vinyl-remaster-talks-new-album/?mbid=social_facebook

Kevin Shields hint at new album

咪撚信佢
佢九成鳩up
跟住dum波鐘起碼等多五年先起到貨

佢話100%喎
幾廿歲人唔會信口開河到咁掛...

Search sleeping pills search到港band kolor 一首歌
幾撚好聽喎屌

Search sleeping pills search到港band kolor 一首歌
幾撚好聽喎屌

其實kolor唔差

幾撚好聽喎屌

其實kolor唔差

但law of 14之後好摺

我指係無咗law of 14之後
講開KOLOR 我最鍾意應該係呢首

"湖" by KOLOR Law of 14

https://www.youtube.com/watch?v=SNFkbujenXw

幾撚好聽喎屌

其實kolor唔差

之前不太識kolor
但對vocal唱腔冇乜好感
呢首幾抒情,幾啱聽

我指係無咗law of 14之後

Law of 14果期啲歌都幾參差
我都係鍾意佢地早期少少成隻碟做起多啲

當年去演唱會免費送4CD boxset真係好好

當年去演唱會免費送4CD boxset真係好好

我冇去
之後淨係iTunes買番
Metal 停不了

https://paganrecords.bandcamp.com/album/ksi-yc-milczy-luty

波蘭黑樂隊
07年既Martwa polska jesień就差那麼一點點就成為我當年最愛既金屬樂 (又係Alcest... )

不過希望佢地都可以繼續堅持住近兩張果種有少少post味而唔濃既新世代黑金
對我黎講係現代感重之餘又同時可以抆得返我入怒聽Mayhem 既青春時期
除左佢地 都冇乜邊隊做得到
Metal 停不了

https://paganrecords.bandcamp.com/album/ksi-yc-milczy-luty

波蘭黑樂隊
07年既Martwa polska jesień就差那麼一點點就成為我當年最愛既金屬樂 (又係Alcest... )

不過希望佢地都可以繼續堅持住近兩張果種有少少post味而唔濃既新世代黑金
對我黎講係現代感重之餘又同時可以抆得返我入怒聽Mayhem 既青春時期
除左佢地 都冇乜邊隊做得到

mayhem 真係中二少年之選

竟然十幾日冇用過Spotify....

聽首sleeping pills就訓了

SubRosa好聽!!!!
Flying Lotus - Post Requisite

https://www.youtube.com/watch?v=2XY0EHSXyk0

Flying Lotus is currently finishing his next studio album on Warp. In the meantime, his back catalogue is available for a limited discount price on iTunes and Bleep.

終於係法國買到隻碟

弓起巴打

睇緊pitchfork巴黎
晏左過去無睇到Moses Sumney添
呢個係Chassol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞