點解愈來愈多90後從事金融業?係咪好好撈?

352 回覆
357 Like 5 Dislike
做得呢啲工既人都係啲怕辛苦 唔讀書 唔肯捱 靠運氣 妄想可以一朝發達既人
唔係話搵唔到錢 但一將功成萬骨枯姐
所以通常你見到都係啲後生既mk會去做 年紀大左果啲就會認命踏實咁轉行

天金融 ?
天金融 ?
好俗

其實呢啲係咪租番黎
好俗

其實呢啲係咪租番黎

好俗

其實呢啲係咪租番黎

就算2手都唔知係你幾年人工啦
係香港你諗住發達係要禁住自己個良心嫁喇,冇學歷唔貪唔呃做個萬令蚊工,就算比你入到地盤做到狗咁都冇呢啲咁有
老千仔扮晒金融才俊
靠女人相呃鳩 d 傻仔入金
好俗

其實呢啲係咪租番黎

就算2手都唔知係你幾年人工啦

佢地上到位果班係搵好多錢 , 下面幾十人幫佢搵錢
有條mk賺到揸麥拿倫
不過條女係整容樣仲要以前做夜總會坐枱
有錢都玩依d女
仲要好似結左婚
On9仔

有條mk賺到揸麥拿倫
不過條女係整容樣仲要以前做夜總會坐枱
有錢都玩依d女
仲要好似結左婚
On9仔

Lm
其實保險地產都係同一種經營模式 又係做得起之後組團隊 d細既有單佢就有得分 收租咁樣 不過保險地產除左識呃氹都要有根有據整份計劃書同客見面傾好耐 相反依班人真係純呃呃氹氹 班mk見人攞電話就有錢收咪個個做囉 個office真係嘆為觀止
我懷疑佢地就係搬左我公司座大廈

日日成班mk仔係門口食煙,啲車又泊哂係門口唔怕抄牌,當中好多跑車

Cwb audit巴打
我懷疑佢地就係搬左我公司座大廈

日日成班mk仔係門口食煙,啲車又泊哂係門口唔怕抄牌,當中好多跑車

Cwb audit巴打

什麼來的?

鴨場?
什麼來的?

鴨場?

似啊
見到有人係Facebook up左段宣傳片添喎
坐到要手貼手咁,原來做金融都有土地問題

唔辛苦點有世間財喎Ching 張就下

難民營
金融難民
坐到要手貼手咁,原來做金融都有土地問題

唔辛苦點有世間財喎Ching 張就下

難民營
金融難民

點解要準時返工
呢d工 位難搵過錢
香港真係多憨鳩黎養依班仆街仔
自從薛可正之後係咪依班仆街呃人錢都可以洗底
你老母依家香港係咪有錢就有價值
價值觀就得返個零
屌你倫敦金都唔撚係第一日既事
仲係無王管仲係咁多撚樣以為有得發係咪真係傻撚左

做呢行有得發都係講運
其次 無錢 咩價值都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞