點解Fred Perry咁貴?

192 回覆
223 Like 21 Dislike
白t 99
白t + tick 499
it outlet買
我都唔明
但幾鐘意佢d用色 買左幾件
佢多數有小小detail位好吸引
買FP不如買Paul Smith 啦

個價錢差唔多但兩者我會買FP

個價錢差唔多但兩者我會買FP

老野先著Paul smith
幾舊水都話貴 咁你都係買返fast fashion算啦
幾舊水都話貴 咁你都係買返fast fashion算啦

fred perry咪又係fast fashion野
[quote]邊到買會平d 我睇岩左件裇衫 要千五蚊
恤衫要千五蚊都ON撚9 ,去旺中買件自己畫上去啦

d 料唔同[/quote唔好去i.t買,就算大減價都係貴到仆街!去endclothing呢啲英國網買,連運費都平過係香港買!
Fredperry忠實fans
覺得質地幾好
點會拎Paul Smith同 Fred Perry比
係都拎Ben Sherman比喇
呢個po足以睇到香港人對時裝文化既知識有幾低
Fred Perry同dm/clarks一樣係subculture中好重要既一個brand 包括mod仔 skinhead
去到90s Blur又帶hit番
一個brand既pricing除左design同質地仲有佢地所帶起既文化, 況且我唔覺得fp design質地差 好多日本人著fp英國mod仔look都好型
點解日本時裝領先其他亞洲國家咁多
就係人地會了解下其他時裝文化去接受 因而借鑒 唔會好似一般香港人咁 :
屌咁貴質地唔靚買uniqlo算
乜都係計質地價錢 永遠唔洗買uniqlo以外既brand啦 所有名牌子都執得了

Blur 著Fred Perry真係好型
D 料講真又唔係好靚,老實Uniqlo仲靚過佢 。

你淨係著uniqlo
英國買超平
呢個牌子定位 你想斯斯文文 企企理理咪買
但想係著完覺我自己有型 潮 識著3就唔好買呢個牌子了
D 料講真又唔係好靚,老實Uniqlo仲靚過佢 。

你淨係著uniqlo

都仲會著Fred Perry d 恤衫既
你價值觀唔會放錢落衣着到就會覺貴架啦
香港有冇日版買?
歐洲版太大件
用圖片答你

如果連登仔覺得 Fred perry 同 baleno , 支那佬衫冇分別
呢啲真係基本審美能力都冇 跟本就唔同channel

Baleno, 支那佬

Fred perry

3件tshirt輪住着左6年都無乜點變
用圖片答你

如果連登仔覺得 Fred perry 同 baleno , 支那佬衫冇分別

Baleno, 支那佬

Fred perry

根本係人嘅問題....
用圖片答你

Baleno, 支那佬

Fred perry

秒殺連登仔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞