發現男朋友對腳勁臭,應該點做好?

214 回覆
516 Like 24 Dislike
買新鞋新襪啦
啱先同佢睇鞋話買對送比佢,佢話唔洗。
叫佢行多幾間睇下有無款啱,佢話係咪嫌佢腳臭
宜家一齊行但無野講

咁小器既

屌,呢d男人應該好撚大男人果d
腳臭大家攤開講當講下笑再諗點樣解決咪得 好小器
會唔會係對鞋臭?
之前自己都試過對波鞋濕過水之後發臭, 次次著親隻腳都勁臭, 但唔著個對鞋就無事, 之後搵d噴鞋個d除臭噴霧噴左對鞋幾日,再著已經完全唔臭
你個閪夠臭啦,人地都忍到

你個名
叫佢換左對腳佢
明知男朋友腳臭仲叫佢公眾試鞋
用牛奶幫佢浸腳
你男朋友好快就飛你 唔洗要擔心
換鞋,可能腳汗多,成日行行企企,汗水滲落鞋到。
另外買啲棉襪比佢,可以吸汗。
沖涼記得洗腳趾縫
同佢講:咁大個人,個人衛生自己要注意啦。
你同我大啖d索呀

工人褲大哥
浸腳之後飲左佢
明知男朋友腳臭仲叫佢公眾試鞋

其實都幾尷尬
買又唔係唔買又唔係
放茶包,可以吸異味

不過太臭唔work
廣志
既然冇大愛 直接話鳩佢啦
一係就飛左佢
樓主,突然好奇想知,如果用一樣野來形容佢既腳臭 會用咩

巴黎地鐵站d味
嘩,唔掂啊
返到酒店,佢洗完腳係無味
但對鞋真係
我個鼻開始唔係屬於我
可能因為腳多汗
試下買綿成份較多 (>90%) 既襪
如果臭味由對鞋傳岀黎 可以同佢一齊去買對新鞋 然後加對鞋墊 之後一臭就換左對鞋墊
樓主,突然好奇想知,如果用一樣野來形容佢既腳臭 會用咩

肥絲大隻
嘩,唔掂啊
返到酒店,佢洗完腳係無味
但對鞋真係
我個鼻開始唔係屬於我

洗完腳冇味係正常 但係對鞋咁撚臭證明佢真係唔小野 其實真係要醫醫佢喎
1. 係咪同一對襪着幾日,咁一定臭。每日換對乾淨嘅襪是常識吧?
2. 啲襪着過太多次布料好易發霉,霉咗就着一陣都好易臭。所以至少半年至一年買過啲新嘅
3. 腳多汗。買鞋買襪特別留意要買通爽嘅,否則遲早焗到出香港腳
4. 對鞋係咪濕過水,例如落雨浸過而之後焗過嚟,又或者屋企鞋櫃潮濕? 係嘅話麻煩之後洗鞋,曬乾同抽濕

緊急處理方法:
1. 買過啲新鞋新襪
2. 無錢買新鞋就去超市藥房買支衣物香氣噴霧噴,夜晚塞舊報紙入鞋吸臭味
3. 驚嘅話着人字拖,咁都臭應該好大問題
4. 夜晚揾盆暖水浸腳,落重梘液

長遠處理方法:
換過個男朋友啦,咁大個人都無自理能力,隻腳臭到上心口都唔識處理,幫人湊仔咩

你岩
根本佢自己都知自己有腳臭
但係唔搵方法解決/減輕
仲要怕比人話 呢樣野先係最大問題
咁大個人怕咩醜 唔搞搞佢臭到人就真係醜
奶到唔臭
奶吓佢啦 奶返香佢
分床訓

你男朋友真慘
唔扑都要一齊訓啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞