發現男朋友對腳勁臭,應該點做好?

214 回覆
516 Like 24 Dislike
係咪無剪腳甲呀 啲污糟嘢攝哂喺到
第一次同男朋友去旅行,尋晚係酒店張床休息果陣聞到陣好濃烈嘅酸臭味,比我發現到陣味係由我男朋友對鞋傳出,我只不過拎起佢對鞋,果陣臭味已經直逼入我大腦,搞到我差d嘔左出嚟。
我同佢已經係分床訓,但陣味都傳到過嚟,成晚搞到我訓唔到。
今日完全無精神,究竟我應該點做好?
whatsapp問d朋友叫我偷偷地買支止汗劑噴佢對腳,但我又覺得好似當佢係曱甴咁。
仲有三日,我應該點捱落去
(真係好臭,聞得太耐真係會暈暈地

你臭d定佢臭d?
買真菌腳sin藥膏幫佢查
有冇着過防臭襪?中學果時有個同學都係有腳臭,着完就冇咁犀利
放朵白蘭花入去闢味
買啲腳mask俾佢用,用完過一兩個星期會甩皮嗰啲。腳臭原因之一係腳皮太厚,有細菌係啲皮入面。甩完皮通常就會好好多。
啱先同佢睇鞋話買對送比佢,佢話唔洗。
叫佢行多幾間睇下有無款啱,佢話係咪嫌佢腳臭
宜家一齊行但無野講

咁小器既
試下用醋浸腳 我試過work
竹碳鞋墊
用完好好多
洗腳唔可以求其洗,要用力大大力捽
1. 係咪同一對襪着幾日,咁一定臭。每日換對乾淨嘅襪是常識吧?
2. 啲襪着過太多次布料好易發霉,霉咗就着一陣都好易臭。所以至少半年至一年買過啲新嘅
3. 腳多汗。買鞋買襪特別留意要買通爽嘅,否則遲早焗到出香港腳
4. 對鞋係咪濕過水,例如落雨浸過而之後焗過嚟,又或者屋企鞋櫃潮濕? 係嘅話麻煩之後洗鞋,曬乾同抽濕

緊急處理方法:
1. 買過啲新鞋新襪
2. 無錢買新鞋就去超市藥房買支衣物香氣噴霧噴,夜晚塞舊報紙入鞋吸臭味
3. 驚嘅話着人字拖,咁都臭應該好大問題
4. 夜晚揾盆暖水浸腳,落重梘液

長遠處理方法:
換過個男朋友啦,咁大個人都無自理能力,隻腳臭到上心口都唔識處理,幫人湊仔咩
噴左仲臭
樓主,突然好奇想知,如果用一樣野來形容佢既腳臭 會用咩

買呢支噴鞋,應該work,萬0有
千祈唔好用止汗劑噴鞋,啲味混埋仲難頂
臭你又奶
樓主,突然好奇想知,如果用一樣野來形容佢既腳臭 會用咩

哥狗條撚
如果係認真post 我男朋友都係咁 完撚全係生化武器

試下換哂啲襪佢 舊既掉哂佢 我男朋友換哂啲舊襪之後情況有改善到
啱先同佢睇鞋話買對送比佢,佢話唔洗。
叫佢行多幾間睇下有無款啱,佢話係咪嫌佢腳臭
宜家一齊行但無野講

咁小器既

沖完涼都仲臭 ?
正呀,晚晚送飯,飯都食多幾碗
諗起呢集
男朋友都有呢個情況,點算??
試下同佢一齊敷足膜
去咗啲死皮
腳臭問題無咁嚴重
定期敷
敷多幾次同埋注意衛生就會好啲

多謝你,今晚買返去試下先

買腳趾襪 堅work!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞