見到地鐵站既康城地圖,我終於知道咩叫荒涼

138 回覆
430 Like 1 Dislike
會所有間野都幾好食既

係 幾鍾意食啲米線
最大問題我覺得係陣味

請問你最上一次係幾時入嚟康城?
無味
住喺度 完全聞唔到
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗
啫係做倒垃圾嘅 都會慣咗倒垃圾陣味
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗

公道講句
其實依家已經無咩味
除非你行到好近堆填區個邊
利申唔係住康城
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗

咁如果你咁有偏見嘅話咁我冇嘢講
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗

嬲嬲豬呀
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗

嬲嬲豬呀

住呢區既咪分享下邊到幾點會聞到囉

上個月打風後個幾日有一朝領都個邊臭到嘔,酸縮味搞到眼都澀埋
荒城?
過多幾年唔同講法
D樓連商場一直起馬

康城第一期2009年入伙,已經8年
陰公,唔計會所,舊年先有第一間食肆
買野仲係得一間惠康

以我所知5 6 7 10期起緊 7期有大型商場
加埋有幾千伙唔出奇

入左去住8年乜都冇,班居民真係忍得,商場等了又等都未有

日出康城商場原定今年6月啟用,以應付居民生活需要,卻因招標延誤,需延至2020年才落成

lm 等睇個商場好似青衣城/德福咁 懶係高級 啲野賣到勁貴

青衣城賣野唔貴

食野先貴
最大問題我覺得係陣味

無味
住喺度 完全聞唔到

因為你已經聞慣咗

公道講句
其實依家已經無咩味
除非你行到好近堆填區個邊
利申唔係住康城

相對於五年前已經係天堂,當年潮濕 + 大熱天 + 吹東風真係
去坑口食好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞