見到地鐵站既康城地圖,我終於知道咩叫荒涼

138 回覆
430 Like 1 Dislike

城內好似得一間大家樂可供食用
有冇巴絲住係呢邊

me

咁多巴打住呢頭

搵架 gobee bike 出將軍澳食
老實講 依家康城底水其實買得過 配套問題 2020年有個商場解決 交通問題 依家已經起緊藍田隧道會駁埋入康城
環境問題 本身收緊廚餘 所以真係有臭味 但依家已經轉左收建築廢料 臭味問題已經解決 同埋個堆填區就爆 隨時過幾年會關閉埋 所以依家買定等升其實諗得過 但真係要守幾年

第一期入伙果陣講到而家
老實講 依家康城底水其實買得過 配套問題 2020年有個商場解決 交通問題 依家已經起緊藍田隧道會駁埋入康城
環境問題 本身收緊廚餘 所以真係有臭味 但依家已經轉左收建築廢料 臭味問題已經解決 同埋個堆填區就爆 隨時過幾年會關閉埋 所以依家買定等升其實諗得過 但真係要守幾年

第一期入伙果陣講到而家

果時我買首都,周圍仲係地盤咩都冇
不過勝在樓價平,後尾唔住租比人買天晉真係無得比
其實康城全部都係豪宅 住得既都中產以上
同埋出將軍澳、坑口好方便
所以根本唔需要咁多快餐店
柯士甸可否一戰?

唔算,近文英街,好多野食。 起碼係可步行距離?

麗港城應該可以一戰
住左5年有咩想問?
最大問題我覺得係陣味

無味左好幾年
搵架 gobee bike 出將軍澳食

好撚多車

富康/坑口都有宵夜食

第一期入伙果陣講到而家

Same 就算等到有埋商場 都唔會夠將軍澳市中心咁多野 偏埋左一邊

第一期入伙果陣講到而家

果時我買首都,周圍仲係地盤咩都冇
不過勝在樓價平,後尾唔住租比人買天晉真係無得比

好歹都係地鐵上蓋,仲有兩房價錢可以住三房,當時嚟講係幾吸引
係真的話 應該365日 都長長人龍

得大家樂一間公眾餐廳
其實當初點解會起地鐵

發展商:港鐵公司
屌你
我住左冇耐就開始研究廚藝
最大問題我覺得係陣味

其實無咩味

其實堆填區轉左家居廢物好耐
咩味都冇
不過多蚊係真
過多幾年唔同講法
D樓連商場一直起馬

康城第一期2009年入伙,已經8年
陰公,唔計會所,舊年先有第一間食肆
買野仲係得一間惠康

以前大家樂個位 都係惠康黎
即管睇下康城發展完, 條藍田隧道起好未
而家基本上得一條將軍澳隧道入出將軍澳, 朝朝返工塞車慘過食屎

真係仆街
行山路都唔掂
山上又多左新屋村
屌你
我住左冇耐就開始研究廚藝

印象最深刻係落完雨啲黑色蟲飛哂出黎....
住過4年,頂唔順搬返出嚟
笑能左 0負評
其實康城全部都係豪宅 住得既都中產以上
同埋出將軍澳、坑口好方便
所以根本唔需要咁多快餐店

下下出去食咩,樓下點都要有啲野食嘛
係真的話 應該365日 都長長人龍

得大家樂一間公眾餐廳

仲要只係開左一年
之前除左會所真係乜都乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞