見到地鐵站既康城地圖,我終於知道咩叫荒涼

138 回覆
430 Like 1 Dislike
住得康城, 多數中環返工中產
收工去老蘭, Soho食埋飯先返屋企
大家樂係俾工人姐組吹水既啫

如果中產都要咁屈就自己住康城
咁個智商都應該係中階

你話富豪住康城就話啫。自己井底就唔好笑人啦
果時買住左1年已經搬返出去
而家租比人算
係將軍澳工業邨返工返左十年,
望住康城由空地變到而家咁,
個專屬地鐵站仲係好冷清
會所有間野都幾好食既

好難食喎
定你講魚蛋燒賣個間

領都間餐廳真係好難食

間囍廚我覺得唔差

最大問題我覺得係陣味

到2017年仲有人講緊康城有垃圾味
不如你入去行個圈再講啦

最多只可以講多泥頭車所以大塵
但垃圾味就唔覺有

已經停收家居垃圾淨係收泥頭,唔臭但條環保大道超多泥頭車轆到好撚爛,仲有超大塵
人地日日叫工人買餸煮飯,想出去食又可以揸車
住得康城家境斷估唔會差得去邊掛 揸車出入乜都搞掂啦

入面出哂名冇車位,樓下車場4500月租仲要爆哂,對面峻瀅錶位長爆,泊街又日日抄
首都 領都 緻藍天 d女都好靚
d樓又靚 不過真係有車先方便

信號差,住領都又行餐死
最大問題我覺得係陣味

到2017年仲有人講緊康城有垃圾味
不如你入去行個圈再講啦

最多只可以講多泥頭車所以大塵
但垃圾味就唔覺有

已經停收家居垃圾淨係收泥頭,唔臭但條環保大道超多泥頭車轆到好撚爛,仲有超大塵

間唔中有陣酸宿味,不過要睇天氣
會所有間野都幾好食既

好難食喎
定你講魚蛋燒賣個間

領都間餐廳真係好難食

屌上個月買左個喱腩飯有半隻手指公咁大隻曱甴係入面
返工果陣好多ol 有時忍唔住望多兩眼
柯士甸可否一戰?

小學雞?
康城有屋收緊租

屌你老母
弱智人仕尊貴得嚟又極度on9之選擇!

利申,入去見過工,入到去,話請我都唔願!
住得康城, 多數中環返工中產
收工去老蘭, Soho食埋飯先返屋企
大家樂係俾工人姐組吹水既啫

如果中產都要咁屈就自己住康城
咁個智商都應該係中階

FF都要有人信先得既

城內好似得一間大家樂可供食用
有冇巴絲住係呢邊

你好
佢地而家j緊遲下會升值
開返間劣食都fat fat
成個康城咁多人只係養得起一間快餐店同一間惠康
老實講 依家康城底水其實買得過 配套問題 2020年有個商場解決 交通問題 依家已經起緊藍田隧道會駁埋入康城
環境問題 本身收緊廚餘 所以真係有臭味 但依家已經轉左收建築廢料 臭味問題已經解決 同埋個堆填區就爆 隨時過幾年會關閉埋 所以依家買定等升其實諗得過 但真係要守幾年
老實講 依家康城底水其實買得過 配套問題 2020年有個商場解決 交通問題 依家已經起緊藍田隧道會駁埋入康城
環境問題 本身收緊廚餘 所以真係有臭味 但依家已經轉左收建築廢料 臭味問題已經解決 同埋個堆填區就爆 隨時過幾年會關閉埋 所以依家買定等升其實諗得過 但真係要守幾年

後知後覺 以前呎價5-6k唔買,上到10k先至去馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞