F1 2017 意大利站 討論區

725 回覆
7 Like 51 Dislike
如果聽日都係咁的天氣就正,睇Max同四萬哥逢車過車

上年巴西
Mola聽日冇雨

唸起都 但又唸起Massa
不過就算dry race,應該都照爆上黎架喇,只要兩個唔好互撞

dry race vettel要過 kimi 77, 77最難搞
直路過77分分鐘有難道
有錢仔同ocon 呢d問題唔太
陰鳩公,主場玩d咁既野
白頭佬係咪要準備定ky
法記賭聽日dry race無用wet set-up?? 好難咁慢

呢啲睇雷達就知
我覺得係車手做唔到時間
Kimi落雨慢我覺得預左
但咁既成績返黎 真係有問題喎

Kimi落雨慢唔驚喜,但連Seb都慢就...
預報聽日天晴加埋兩部牛牛grid penalty,所以先覺得法記係咪放棄排位博聽日全dry set-up

希望啦
咁樣睇見條濕鳩咸 真係好撚悶
其實Max咁博做咩?....完全係損人不利己.....
之前對呢條友一直都冇咩野......而家真係好憎 唔明做咩要損人不利已?
一陣有咩事真係唯你事問.....
明明已經咩都冇得爭,又唔洗降返落細牛
之前仲對你咁好, 又比魚雷個位你.....飲水完全唔思源
而家只希望垃利加油......佢要護級的!!

主席係禍根
其實Max咁博做咩?....完全係損人不利己.....
之前對呢條友一直都冇咩野......而家真係好憎 唔明做咩要損人不利已?
一陣有咩事真係唯你事問.....
明明已經咩都冇得爭,又唔洗降返落細牛
之前仲對你咁好, 又比魚雷個位你.....飲水完全唔思源
而家只希望垃利加油......佢要護級的!!

主席係禍根

期待緊聽日既主席魔咒

上年巴西
Mola聽日冇雨

不過就算dry race,應該都照爆上黎架喇,只要兩個唔好互撞

dry race vettel要過 kimi 77, 77最難搞
直路過77分分鐘有難道
陰鳩公,主場玩d咁既野
白頭佬係咪要準備定ky

其實應該係主席自屌屎忽,佢唔出現就唔會咁柒
法記賭聽日dry race無用wet set-up?? 好難咁慢

呢啲睇雷達就知
我覺得係車手做唔到時間

預報聽日天晴加埋兩部牛牛grid penalty,所以先覺得法記係咪放棄排位博聽日全dry set-up

q個setup係咪好似打機個陣咁無得再改?

上年巴西
Mola聽日冇雨

直路過77分分鐘有難道
陰鳩公,主場玩d咁既野
白頭佬係咪要準備定ky

放心啦,聽日拉利熱身圈就落team order 叫kimi 讓路
車隊巴打是咪去左含撚

主席幫返我含就差唔多
以前Luca di Montezemolo都冇佢咁邪

咸爺今晚玩69
Fernando Alonso on Team Radio “Every car I overtake, they pass me on the next lap.”
排位賽後無得改教部車,
只可以教front wing

望就望拉利係dry地setting
排位賽後無得改教部車,
只可以教front wing

望就望拉利係dry地setting

#Kimi7 is on full wet, while #Seb5 is on inters #Quali #ItalianGP
Fernando Alonso on Team Radio “Every car I overtake, they pass me on the next lap.”

“No Power”

呢啲睇雷達就知
我覺得係車手做唔到時間

係啊 under parc ferme rules啊嘛

呢啲睇雷達就知
我覺得係車手做唔到時間

唔係喎
wet quali轉dry race/dry quali轉wet race係唔使跟parc ferme架喎
https://www.formula1.com/en/championship/inside-f1/rules-regs/Parc_Ferme.html
尾二嗰段有講

呢啲睇雷達就知
我覺得係車手做唔到時間

唔係喎
wet quali轉dry race/dry quali轉wet race係唔使跟parc ferme架喎
https://www.formula1.com/en/championship/inside-f1/rules-regs/Parc_Ferme.html
尾二嗰段有講

啫係圾利連喺自己主場都唔識setup?
但拉利inter 個pace 正常好多好難唔懷疑就咁用dry setup
但拉利inter 個pace 正常好多好難唔懷疑就咁用dry setup

Q1Q2做lap time嗰陣好似唔係好大雨

Q1Q2做lap time嗰陣好似唔係好大雨

但Q1超重積水時已經睇到個分別
意大利幾耐無雨戰
好好太陽
Exp F1 fb page
話拉利開唔到條tyre
唔係咁膠下話
Exp F1 fb page
話拉利開唔到條tyre
唔係咁膠下話

第一日睇垃利?
F1輪胎供應商倍耐力也把矛頭指向了新鋪的瀝青。因為以法拉利車手Raikkonen為代表的
一些聲音認為,倍耐力提供的雨胎抓地力不足導致了排位賽無法按時進行。

倍耐力F1主管馬裡奧-伊索拉說:「新鋪的瀝青的粗糙度相比老的賽道表面很不同,
新的要光滑很多。如果舊瀝青的粗糙度是120%,那麼新的就是60%,所以粗糙度下降了一
半。」

法拉利車手Kimi-Raikkonen,對倍耐力提供的雨胎提出批評,冰人表示,這些雨胎
抓地力不足,無法讓賽車穩定的留在賽道上。Raikkonen說:「因為我們沒有合適的雨胎而
等待了那麼久簡直太愚蠢了,因為原因是,我們沒有合適的雨胎來對付這一般般的雨量,
在直道上沒法應付。」

McLaren車手Fernando-Alonso相信,Monza賽道大直道新鋪的瀝青品質沒有達到F1賽道
的應有標準,這導致賽車在直道上抓地力不足。Alonso說:「大直道上的水太多了。我要
說,新鋪的瀝青不是F1水準的。從一種瀝青開到另一種瀝青上帶來的感受差異從來沒這麼
大過。

http://sports.sina.com.cn/motorracing/f1/newsall/2017-09-03/doc-ifykqmrv7950744.shtml
垃利:屌你老母培耐力冇耐力
培耐力:屌你連自己主場都唔識鋪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞