[黑哨組合拳] RB 萊比錫 對 利物浦

503 回覆
55 Like 3 Dislike
觀塘都癲,行一行個開源道個身已經有陣油煙味
依家連達斯帶波就係用返我地以前果套,
前鋒迫唔到就中場上去迫,
中場都迫唔到就後防上埋去迫,
總之就all in咁衝晒上去
一迫唔到就穿撚晒

依家係主力前面4點迫,
迫唔到就收返後打mid block,
唔會勉強
支持續啦
又唔係自己俾錢 係fsg俾錢
不過睇死fsg唔會續咁耐
《高普黐咗線?》 《Ist Klopp bekloppt?》

曾經係多蒙特同緬恩斯球迷「永遠的英雄」高普,因為接受咗紅牛集團「全球足球主管」一職,立即激嬲咗兩隊嘅Ultra球迷!

前日緬恩斯主場迎戰萊比錫賽前,主場球迷區就有大量反高普嘅Banner,其中一條直頭玩埋食字「Bist du beKLOPPt?」,即係「你係咪黐咗線?」

足球世界就係咁有趣,今次高普接受高薪厚職,對打工仔黎講係人之常情。但係喺完全唔接受所謂「商業足球」嘅一班德國傳統球迷眼中,今次高普係「黐咗線」。相反,喺其他球迷眼中,黐咗線嘅,就係呢班Ultra 球迷!咁究竟邊個先係黐咗線?睇你係邊Type人囉!

只想重申,由反對取消「50+1」會員制,到反賀芬咸班主賀普、反萊比錫、反對Monday Night Football、反對德國足球聯盟引入私募基金等等事件可見,當地最傳統最忠心最熱血嘅德甲球迷,對佢地眼中嘅「金錢足球」、「商業足球」嘅反感程度,真係遠遠超乎大家想像!
依家唔打high line 唔打高位防守
後防即刻好返好多
以前打高位 taa一比人過即刻係危險進攻
依家就算taa俾人過 都有人補得切位
如果slot進攻保持到幾好
睇黎好大機會去曼城
又33度
但taa 就冇以前咁核心
Taa上兩季踢到半個中場咁
應該係slot睇對手決定果場比幾多自由度taa
今季有幾場taa踢到上攻中位添
煲水打風
次次打風前夕都咁熱
台豬有冇得搞搞去
今場taa就收係後面 守得幾好
反而到jelly爆到仆街
其實唔明點解唔換屌尖出黎
難得星期二仲咁多人推post
唔係啊話
13-14嘅so7可以挑戰英超史上單季最勁嘅前鋒
唔係話250/獨唔勁
都好大原因個季so7咁勁 對面啲人實擺多啲注意力落佢到
250/獨多咗空位已經好唔同
再講上面你話激活唔到卡路爾呢啲
一嚟卡廢 二嚟個陣so7未咁勁
再加埋杜sir個啲442 form
Taa要發揮佢威力一定係要係中圈線位咁上下
企前多少少已經冇用講緊係中路
今年屎sir有驚喜
其實我唔明點解今季失球可以咁少
加分踢到好前 場場對面都好易一腳前傳就打穿防中位
比人前鋒係三閘線左右拎波直接挑戰後防4子 如果以前高普死9硬
但係今年次次都頂得住咁
未打強隊
姐係失多過 xg?
都希望佢留多數2年,今朝睇新聞發現佢原來已經係英超歷來入球排第9。
如果踢多2年,每年入20球
有希望做到第三
其實今年防守都幾顛
先失左3球
無打超高位 差好遠
後面人夠多
有球屌干送嘅~
踢7季多啲啲有依個數真係好癲
其他人睇返都係踢咗十季起先有依個數
你睇吓咩對手先啦
上季打中下遊咪又係場場失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞