講真,幾年前MIRROR啱啱開始紅嗰陣,有冇人真係對佢地以至成個香港樂壇有期望?

228 回覆
8 Like 70 Dislike
你本身聽歌窄
成日跟榜playlist聽
想skip 某啲mirror成員真係好難
呢隊垃圾紅得起 已經代表香港bad taste 過大陸
出面既華人其實好睇唔起香港鏡狗係度扮韓仔
如果想睇中国人唱K-pop,佢地自己地方都大把呢啲韓風偶像
根本冇必要睇香港果班本地人都唔聽既垃圾

好似大陸大馬呢啲一直會留意香港演藝圈既華人聚居地方
最受歡迎從來都係影視明星
鏡狗如果唔以演員身份入屋,打入其他市場
佢地上幾多美國電視節目都好,一樣只會紅不過羅湖
其實都係不倫不類,一係佢就搵歌手一係搵演員
個全民造星又叫人唱歌又叫人演舞台劇都唔知佢做咩鳩
果期係疫情錯覺
見到就唔開胃
望下其他地區top 50正常好多
18,19年之前基本上係得呢班歌手生存到,其他既歌手出左一首兩或者一隻碟就要收皮
咁唔代表mirror 呢班傻鳩帶起左個樂壇
莫非係你帶起
個樂壇沉撚緊
Viu PR又出黎洗地帶風向
嗰下就知香港冇得救
TVB 冇人睇,繼而攬炒成個樂壇
而家洪嘉豪 jay fung 陳蕾 都可以開到幾場紅館,10年8年前係冇可能既事,諗都唔洗諗, 連冇人識既奕星SICA都可以賣1280一張飛
鏡狗班垃圾霸榜得黎又冇一首歌係紅,推唔起廣東歌既同時又趕客
咁又點?
早兩日咪有人講左依家開紅館係一件不值一提既事囉

香港頂流紅不過羅湖已經證明成個樂壇有幾沉啦
即係證明鏡狗無論唱歌定拍戲拍劇都入唔到屋
Mirror係TVB既咩?有撚病
係勁嘅就紅出去,洗閪成日得開紅館
Warrior個一野有, 直到紅館冧mon個野就知玩撚完, 聽訪問話依家d紅館演唱會申請都相對嚴, 冇咩事都費時吊太多野什至3面台算
以前啲星係大撚把野做,得鬼閒一年同你開咁多次紅館,以為係好把炮嘅事,井底到
多得佢地班嘢身邊先咁多人黃變藍或者變綠
大把 個陣又吹到幫左好多台前幕後開工
點知其實咪又無因為武肺關係
家下出到國已經霉撚左好多啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞