講真,幾年前MIRROR啱啱開始紅嗰陣,有冇人真係對佢地以至成個香港樂壇有期望?

228 回覆
8 Like 70 Dislike
依家大家係咪已經收晒火?
由姜濤開始變肥閪嗰下已經知
依家嘅娛樂圈準備收得皮
冇喎
全民造星有希望嘅都喺晒2,4季度
一班冇實力嘅隊紅係唔會對樂壇有幫助
由出道到而家呢班都只係偶像派
本身對Ian有少少期待
不過覺得佢都留左喺comfort zone度
反而想知對呢班垃圾有過期望既人當初係睇上左佢地邊度?

呢班垃圾18年玩完全民造星之後,99.99%香港人都仲係唔撚識佢地
一直都係一班完全唔入流既垃圾偽韓呃飯食MK,直到社運疫情發生之後有空間俾佢地上位先開始多人識

但爆紅左一段時間之後,係香港以外既地方,特別係華人地區全冇人氣同認受性可言
咁無用既垃圾都叫香港頂流?

真係唔怪得依家成個演藝圈,特別係廣東歌既市場愈做愈縮
本地後生仔女都唔多聽你香港頂流啦,唱歌難聽到咁
補充多少少
係連做偶像派都做得唔好既垃圾偶像派
而家已經好過十幾廿年前
睇得出viu係咁同呢隊嘢做勢跟韓娛嗰套做法
不過唔多work根本紅不過羅湖
只係不斷污染港樂兼令港樂冇咗既有嘅特色
兩頭唔到岸
呢隊嘢啲成員唔轉定位嘅話收皮只係時間問題
造星前我聽嘅歌來來去去淨係得係謝安琪、麥浚龍、張敬軒、c all star。而家大把選擇:MC, Garath.t, Kira.T, 肥婆, 陳蕾, J Fung, Ian, Jer, 洪嘉豪, Moon tang.....未能盡錄。
香港頂流不過係頂爛咗個樂壇
之前個個聽KPOP, 無人聽廣東歌
係之後全民造星後D人先開始留意返廣東歌
依吓應該係啲後生仔放棄佢個時
而家連偶像派都做唔撚到,最紅個位肥到豬咁,第二紅個位整容整到走火入魔
佢哋啲歌除咗粉絲自high邊有人會聽
呢兩件極品代表緊香港演藝圈真係笑鳩死出面既人
以佢地帶頭已經知香港演藝圈完全冇可能再有出頭既一日
唔好話樂壇,2024年真係好似白過,無一首好歌,無一首係唱到街知巷聞既
連影壇都啞哂火,係爆紅過九龍城寨

香港軟實力
屌。另外個post仲話劉德華都係無料所以做先驅者令鏡紅,先唔講人地唱歌演戲唔勁都叫合格,就係佢60歲都keep到唔肥已經贏肥姜十條街
有 依家都有 有商台同藍奕邦嘅支持即係代表呢班係好歌手
佢地班阿嬸阿婆粉都唔聽啦
班傻閪mute聲刷榜造數據幫正主扮到好紅吸廣告咋
你睇下個榜似啲咩

好假,solo歌YouTube幾日買百幾萬view,團歌幾星期先得30萬但呢個先似真實數據
一早知唔掂啦
大台一直蝕錢,冇哂年青人市場影響力
隔離台淨係可以靠鏡狗果班垃圾跳唱偶像速食搵快錢
對影視市場零建樹,因為全冇質素同冇心做可言

試問香港演藝業有咩辦法唔收皮
通關之後廣東歌收聽率就開始收皮

所以唔太關班鏡狗事,主要都係因為社運疫情
上面都講左,佢地咁大影響力既話
一出道已經爆紅啦
駛撚等到2021年,仲要到呢一刻都係紅不過羅湖

再講,依家啲後生如果追鏡狗,講出黎會畀人笑柒架
鏡狗果班垃圾就係想扮韓仔但太廢太冇料,所以完全唔受年青人歡迎
你個肺,咁撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞