召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (118)

366 回覆
3 Like 0 Dislike
我都係操車好正常但考試唔知做咩震哂 考到一半都半放棄咗
因為你覺得要做個好表現畀個官睇。但係你平常既表現係夠合格既時候,你再刻意做野就會變得緊張同生硬。

如果你學車果陣你師傅完全放心畀你揸唔駛提你,咁樣正常你都可以過到關,考試時當考官隱形,自己一個人係條路行緊就得。
你試下安排堂堂唔同師父
會有幫助
但係轉自私其實唔會真係易咗好多
van坐得高啲同前啲, 車頭短
私就相反, 坐得低啲後啲, 有車頭
某程度上你當由頭學過同埋由頭習慣過部車
D師傅遲到 但又準時落堂
成日借尿遁
照計ipad 考係pass 後下一個工作日拎得
係有師傅好準時既,我自己師傅就係,真係唔準都補翻比我
入迴旋處差啲奶野

用左線入,右線有架大車阻視線,經佢車窗望到遠處無車黎但近既就擋住睇唔到

經佢車窗望遠處無車左一陣,諗住慢溜出個車頭突左出去先望到仲有車黎緊

入迴旋處都係靠右線車一齊出單擋穩陣,唔好咁有自信
想問下路試肥左,如果想係番同一試場考,係咪只可以搵番駕記?
老母站個迴旋處我成日都同右線架巴士一齊出佢出左=即係安全我都出得
考港島都係得1個考場
i.e. 2牌行掃桿埔, 1牌行跑馬地
係就係咁講,但佢最少要睇兩條線得先行得,自己就一條線ok就得,變左要等埋佢,可能會耐左
我睇佢個網以為係四日後
我會咁諗
右線大車視線受阻,睇唔清緊係唔出等佢幫手閘住先出
後面呠咪由佢呠,有咩事我食老不罰錢記分架
咁你又啱
依啲心態要揸得多啲先建立到
同意
考試就係考官坐副駕作為一個乘客
感受坐你車安唔安心
一路揸隔離果個騰騰震驚自己隨時會死
你想pass 都難
一向都係用右線架車做擋箭牌
因為自己條線走左三架定四架隔離線架車都未行到,諗住靠自己點知就差啲奶野
仲有一個月考車,本身學緊棍van 想轉自動會唔會趕唔切?

上左6堂,學晒L位泊車同三手調頭個啲,但覺得玩唔掂粒極力子 轉波/開車成日chok,個師傅成日話我極力子放得太快,但都係唔係好掌握到。想轉自動波,起碼煩少樣野 不過個師傅唔教自動波,唔知搵唔搵到新師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞