[請勿買行貨]Fujifilm 討論區 (102)

161 回覆
2 Like 1 Dislike
X100vi 啲人仲排緊隊就停產
我都估唔到大家咁多負評
我自己都未用過呢啲ovf,不過亦認同上面位師兄提到,得個mon確係唔太方便
e.g. 用CFV100C時只要少少太陽基本上已睇唔清個mon
我覺得大呀
像數去到四千萬像你就多啲空間crop相囉
就算唔crop相都多左details
同埋支新kit鏡真係輕好多
依啲香港有炒價貨
咁一定無咁方便架喇
以前拎一拎,宜定要禁多個制仲要用埋joystick推上推落喎
想突然間轉連環快拍,個moment過左都可能仲未轉到
唔排除佢有可能轉晒上網留名訂

唔想班水貨撚一大批掃啲貨
淘寶幫到你
落4000 啦,同xf 16mm 一樣 3500 降到2000 都冇人要
好撚正
不意外,祖傳對焦表現,一早講左就算xf 16-55 輕左拍片有用,但對焦對錯問題都係影響整個體驗,所以富士機都係周afc 無緣,用番afs 一切開心
其實xs10 已係咁用,又冇咩野,用開psam 一定ok
用得耐xs10反而覺得psam個操控好方便,好多時望都唔使望就轉到啲參數,轉連拍 hdr個啲都好快手㩒幾下掣就搞掂,幾秒就轉到,唔會耽誤好多時間,其實都係睇自己有幾熟部機嘅操控姐,用耐咗用熟咗要校野都好快
今次XM5 幾時有得留名排
今次揸住一手蟹貨 X100VI 啲炒狗仲唔仆晒街,一出 X-M5 實有人會轉跑道去咗嗰邊,行過星際見到間間都有幾部 X100VI 就知而家根本冇人問津,大陸妹都唔係幾吼 X100VI 了,要襯衫 X-M5 平好多
其實呢部相機嘅唔同對焦區域呢佢個反應都唔同嘅好明顯係你自己使用不當唔關部機事
人地條片咪afc eye focus lor, 你講乜9 唔同區呀。問題咪係佢ai 垃圾,tracking 有問題。冇話佢fo 得唔夠快
賺少d就叫仆街
你講得啱
唔想食炒嘅上皇室堡排隊等一個星期就有啦,你估炒狗責住件貨唔使成本?

定係你係炒狗有 X100VI 想放?我俾 $8000 幫你收咗佢?
上次同舖頭d人傾佢話你識日文先可能賣比你
呢d 告示都係比遊客睇多
師兄想問宜家皇室堡係咪得黑色有貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞