香港中高消費層都移民了 酒吧業生意陷水深火熱

347 回覆
182 Like 9 Dislike
轉型this this rice
後生既興養生唔飲酒
所以其實大陸酒既銷售都開始下降
連矛台都要同咖啡合作吸引年輕人
加上疫情開始d 人都興去朋友屋企飲in stead of 出去飲
所以唔止中產走哂
無晒?你試下星期五六晚去soho 雲咸街卑利街個頭成條街都逼爆人
香港飲咩食咩點都貴㗎喇
要接受一個不能想像嘅價錢?
救你不如保住啲民生鋪喇
飲酒係奢侈非必須飲食活動
低層錢就得咁多點變中層

除非佢哋改變營銷策略
轉做大陸人生意咪得
又唱衰香港,國安法拉!
都要執一半剩低嘅先可以生存架啦,疫情時唔執而家都係要執。
而家有人肯免費頂手都偷笑
上facebook啲轉讓page 個個都等緊人接手唔洗再交租
係,見樓上都有好多師兄講,真係人大咗一嚟朋友少咗同難約,移民嘅移民,結晒婚有另一半要湊小朋友嘅又有,為生活為供車供樓,返工都返到得返半條人命嘅又有,無晒飲酒習慣嘅又有,數吓數吓都已經冇乜真正朋友可以坐低飲嘢傾到計,同唔熟嘅去飲嘢坐低傾計又好尷尬,都唔知有咩好傾,索性直頭唔撚去算
Btw 依家個個注重健康 做Gym

愈黎愈少後生飲酒捱夜架啦 收皮啦
呢樣野要問下郭晉安同埋年年考第一嘅妹仔,仲有PSfive
冇 一直都貴租
所以一直都係咁閪
係你到飲個價 係大陸飲有埋女含撚都唔洗咁貴
yes
dllm 仲要驚警察掃 好記得有差佬很近 成間嘢要熄燈大家靜音 出黎飲杯嘢變左納稅猶太人電影咁
係大陸打邊爐一支大青島好似先10蚊雞人仔,飲到你瀨尿都得
宜家有邊個行業唔係水深火熱?
EXPECTATION問題, 冇晒$1000既客, 得番$100個班, 一係當佢地係大客, 一係自己死守/ 收皮, 基本上做生意就係咁
搵廿蚊張出黎睇下佢有咩計囉
人人份工又唔同,圈子變左無咩common ground,唔通次次出黎都講中學點大學點咩,好似D 廢老想當年咁根本只係R水吹。

愈諗愈覺得自己一個先係最爽,夜少少坐出露台吹住風,求其飲杯水放空下已經好舒服
超:收到你!會盡快搞酒吧夜繽紛!
香港酒吧飲酒鬼咁悶。
只係淘汰緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞