[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (73)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
確實。
小埔
龍城球員一定唔會柒
卡朗場場有波入
龍城
硬係覺得前面幾個鬼佬精神面貌怪怪地,後防鬼就真廢
大球會請個學踢波外援返嚟進步
冇人知佢地係韓國做過啲咩
屌你老母臭閪
第一場跟新老細已經咁撚樣等埋公開埋個WhatsApp對話出嚟
仲要公開完之後係衝出嚟柒嘅嗰款
屌你足總以後Blacklist呢條撚樣啦
cls
雞好似都要賠錢?
其實趕唔切真係無人怪佢
艾華嗰陣咪又係miss call

但屌佢老味咁撚串嘴真係正一港奸嚟
welovehkpl
人哋話「起個孖,做爸爸」,但效力九龍城嘅後衞曾錦濤,佢就「做爸爸,起個孖」!恭喜「阿濤」喺周日(6日)「中銀人壽香港超級聯賽」頭場九龍城對標準流浪賽後,先當選「PlayerOfTheMatch」(POM),再攞埋「#仁和堂滴雞精ManOfTheMatch」(MOM),真係戥佢開心喇!賽後,「Toby」同「濤爸爸」做咗個訪問,大家有時間就去睇吓佢分享咗啲咩啦↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

新升班的九龍城周日(6日)坐鎮深水埗運動場出戰「中銀人壽香港超級聯賽」,最終主場以2比0擊敗標準流浪,取得兩連勝。賽後獲選為全場最佳球員(POM)的右閘曾錦濤,盼自己接下來能夠愈踢愈好,藉此爭取重返港隊,兼帶領九龍城挑戰一眾強隊。

九龍城隊長曾錦濤今場在後防表現穩健,助球隊全取3分之餘,兼保持清白之身,賽後這名後防亦對個人表現感滿意:「最緊要贏波,自己踢得OK啦,知道對手最主要進攻點係雷仙奴,所以都集中啲防守,起碼上半場令到佢冇咩威脅先。」九龍城暫時已取得3場勝仗,成績令人喜出望外,「阿濤」表示接下來對球隊要求有所提高:「嚟緊目標係喺其中一個盃賽入到決賽,而聯賽就一步一步嚟,初頭諗住唔好排太後,依家希望穩守到中游,同埋睇吓可唔可以挑戰下強隊,對佢哋偷吓雞。」

除此之外,現年35歲的「阿濤」憑季初出色表現,早前成功躋身港隊10月份友賽的51人初選名單,雖然最終未能打入決選,惟他亦相當開心:「當然入到決選嘅話更加好,但都係一種鼓勵,始終冇踢一年職業足球突然入選番,初頭都冇依個期望同諗法,睇吓再踢得好啲,之後仲有冇機會。」

感謝 #仁和堂 同 #仁和堂滴雞精 嘅支持

#曾錦濤 #阿濤 #濤爸爸 #九龍城 #起個孖 #POM #MOM #港超聯 #我撐本地波
好似車仔咁已經上力
東方就似阿記出幻幻
屌你木狗
曾錦濤值得港隊一個位啊明唔明啊
正常就賠曬合約期嘅錢
無恥啲就跟勞工法例?
Welcome Ranko Popovic
個時間好鬼fit
公道講句,當年伍件直頭行入草地安慰阿鵬
邊撚個傻閪細佬打手已經咁快負皮我
夠膽出嚟隻揪 傻閪
中場冇人嘅話巴拉克有冇得諗
中堅揀杜度不如揀嚴啟倬/葉卓文啦
或者叫N彬/杜國瑜打算啦
佢打篇文出嚟澄清咪算
po個對話紀錄真心癲
韋利安七年後快救
巴拉克未有passport
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞