[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (73)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
諗唔到優點唯有話佢努力
70分鐘,李毅凱更因侵犯巴科爾被罰黃牌,東方球迷不滿並大叫:「理文精神,輸波打人。」
獨媒今日收錢追擊凱哥?
一個文文 一個執骨凱
證明根本唔係用頭定用心口嘅問題,係人嘅問題
佢有冇帶都可以唔洗預佢啦
但係班傑童真係好倒米
相反我哋九龍城目標已經由爭取中游變成衝擊亞冠!
全力支持九龍城爭奪聯賽冠軍!
上半場已經嗌梗啦
我哋1月會針對中後場增兵,希望做好防守先,而馬天尼斯雖然開頭表現似乎麻麻,但我有信心佢會愈踢愈好。」

原文網址:港超聯 換帥首戰告負 李文恩:物色外國教練 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20241006/bkn-20241006201645249-1006_00882_001.html?fbclid=IwY2xjawFvdC5leHRuA2FlbQIxMQABHf70ErjUylSdXVNjvJqHHnEvZy8Z-T15DWBEwDz08qPTai6c-vppPxH8eQ_aem_5Fb02vpYXgS-fftGIRqhrw
重建唔好講爭冠
中後場咁唔穩
只不過宜家比起上年似返隊波
如果宇仔係流
應該必然正選
今日結局可能唔同d
有沒手足已經掛字達蛇
其實唔關事條友0合作性 踢邊個位都死
好似搏到pen個球根本一就要交波
大把
右腳版垃王
俾巴貝利教,寧願佢去T3坐
達一走 保利臣Marcus上曬力
鬼味濃
老老柒柒 今日係有好現象
屌你落後終於識斬斬斬
換人決定快咗好多
輸撚咗1:2個下 真係純粹唔好彩 真係冇得救
希望新CB/CDM 真係買啱 而家中後場運轉嘅速度太慢
外國主教練炒餸功力要有返咁上下
唔該要屌住班球員教波 場場都醒醒定定
Marcus冇出都鬼
有得踢頂級聯賽係一定好過坐
如果佢無離隊應該今日有機入選最少初選
咁要保利臣拉落6號位踢係唔公道既
在輸波後,金旻奎更要由余在言安慰,顏樂楓則向球迷作致歉的手勢。

至於易帥的原因,李文恩稱與「內容」有關,指自己與曾昭達都「諗多咗嘢」:「我哋亞冠二應該點樣面對佢⋯⋯從我開始,到成班人下面,喺亞冠二呢個比賽上諗多咗嘢。畢竟第一次,其實應該平常心返啲。」

談到今夏加盟的一眾新兵,李文恩表示很滿意周子謙的表現:「嗯,馬天尼斯我覺得佢會陸續好啲,第一場出嚟效果好差,咁都俾人哋頂入咗。今日佢都唔會好甩,都好硬淨頂住,應該陸陸續續會進步。」

朱兆基慨嘆「行路打倒褪」 稱「我自己都想走落去」

暫代主教練朱兆基則表示,理文以爭標球隊來說,「下場唔可以再係咁」。不過他認為,今場不能責怪任何球員,因為去到最後仍十分搏命。朱兆基重申,不能再用「汲取教訓」為藉口,但指球員已承受了不少壓力,一眾外援仍力拼到底:「嗯,我哋失咗個波,輸咗個唔好彩嘅罰球,足球就係咁。」

朱兆基又慨嘆球隊「行路打倒褪」:「你問我,我自己都想走落去,我自己都想走落去,但唔可以係咁⋯⋯但我諗所有球員同埋職員,甚至乎老闆都係做到最好嘅嘢。」

承認好大信心危機 朱兆基期望先重拾鬥志

另外,朱兆基指理文作為衛冕冠軍,今季面對很大的心理包袱:「覺得我哋唔衰得,我哋出到嚟要贏,久而久之有壓力之下,出到嚟一定踢得唔好。」他表示,教練團及老闆均希望,球員能先重新享受足球,強調球隊氣氛融洽,不存在任何磨擦,期望球員當下能先重拾鬥志。

被問到是否有信心危機,朱兆基就稱「危機已經唔係有啲,其實好大」:「但我哋嘅角度,如果我哋企出嚟都話俾佢知我哋唔得嘅話,咁其實佢哋唔會有信心。我教佢點踢,教佢點射,教佢點防守?你問我,佢哋全部都識!全部都識!一個職業球員無可能唔識做呢啲嘢,只係差返啲信心。」而在朱兆基接受訪問期間,李文恩就安慰一眾理文球員,包括李毅凱、周子謙及陳嘉豪等。

https://www.inmediahk.net/node/體育/【港超聯】理文易帥後不敵東方-李文恩預告聘外國教練:希望踢返好波俾球迷睇?fbclid=IwY2xjawFvdJpleHRuA2FlbQIxMAABHVjNZ7IdTHaQLp2SXeFWu4aNO4Y8C7zGUpfSQfPRpzMDaZwdCL_JF6Odhw_aem_cqUtqWjNNdCN9B-0nPOcRA
保利臣真係場場出撚盡力條友黐撚咗線
FPL cap親邊個都柒
C咗基哥利同VC呀媽
今日已經冇左垃王想像下兩個同場要幾多個波先夠踢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞