湯家驊:Coldplay是一隊政治立場鮮明的樂隊 特區政府對此要有足夠心理準備 避免如美斯事件般再次挑起港人激動情緒

215 回覆
29 Like 472 Dislike
講出黎真係唔知醜
班撚樣最鐘意講 有人話乜乜乜 就好似代表民意咁
真金不怕紅爐火?
真道理那用怕其他鮮明立場?
梗係唔可以俾佢哋入境啦
珍,建議完左之後即刻用國安法拉鳩佢地,需要嘅話即場槍斃
唔好批佢地嚟囉
Coldplay - Yellow
堅決反對洋鬼子樂隊黎香港
如果真係淨得香港人睇就好,唔驚買唔到飛
個政府就成日叫人唔好咩都政治化
但十一哥就帶頭政治化
要宣左誓先批簽證
Yellow 黃絲樂隊
啱呀,唔好俾佢哋嚟啟德個場永遠放喺度就啱晒
唔驚係美國佬派佢哋嚟搞事?
最好拒批簽證,趕佢老母走
建議直接同coldplay講
禁哂全部外國公眾人物入境啦
湯生有冇咩建議
呢班友個腦裝屎㗎

講就咁講,分分鐘下星期自己走埋去一齊搶飛
呢啲馬騮戲呃細路都嫌低手
以為請鬼佬黎代表到啲咩
我勸你出少句聲
公佈得即係政府放行想搵佢地做勢說好香港
你突然教政治做野係咩居心
分裂國家 唔好俾佢地嚟
到時係個場館搞唔掂開唔到
仲大機會過佢哋入唔到境
愛国糞紅要唔要抵制下?

Coldplay在演唱會唱許多膾炙人口歌曲,據《ETtoday星光雲》報導,主唱克里斯在現場用中文、台語向粉絲問好表達感謝,過程中甚至請3位幸運粉絲上台,坐在他旁邊唱經典歌曲《In My Place》,除了讚台灣是「美麗的國家」,還提到希望大家把愛「送到加薩、以色列,全世界需要愛的地方」。

https://tw.news.yahoo.com/coldplay%E9%AB%98%E9%9B%84%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83-%E9%A3%86%E5%8F%B0%E8%AA%9E-%E5%95%8F1%E5%8F%A5%E8%A9%B1-%E8%AE%9A%E5%8F%B0%E7%81%A3%E6%98%AF-%E7%BE%8E%E9%BA%97%E7%9A%84%E5%9C%8B%E5%AE%B6-225503018.html
支持藏毒嘅樂隊竟然可以係香港開個唱
唔講政治 呢班友講野真係衰過弱智
仲有藏獨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞