湯家驊:Coldplay是一隊政治立場鮮明的樂隊 特區政府對此要有足夠心理準備 避免如美斯事件般再次挑起港人激動情緒

215 回覆
29 Like 472 Dislike
準備重奪天皇巨星地位了
特區要保留我們獨特之處有別於內地城市

quote 比小粉紅睇下先得喎
岩呀,依D反中亂港份子要禁佢地終身不得入境
他們代表的是開放、包容和平等的思想,這些亦正正是我們應該具備的核心價值。特區要保留我們獨特之處有別於內地城市,把這場演唱會辦好,將會是外界毋庸反駁的實證。

即係話大陸無開放包容平等
十一湯咁講嘢嘅
芝心大律師
請拒絕Coldplay 入境

Coldplay: 致敬美欺!

逼佢哋開場前要升国旗唱国歌
唔肯嘅就躝
應該禁止呀嘛,屌你老母
一早唔應該黎啦未試過國安法?
要對香港法治有底氣,今次Coldplay訪港係向外國解釋國安法嘅好機會。

Coldplay一講錯嘢就用國安法拘捕,只要外國人睇到執法過程專業、審訊過程公平公正公開,相信有助澄清外國對國安法嘅誤解,增強外界對香港法治嘅信心。
其實都諗唔明點解可以黎11哥都要可能提班垃圾
試新場試水溫緊係搵外國樂隊
唔通周筆唱 韓紅咩
比佢地黎 但唔支持一個中國或者危害到國家安全就要拉佢地坐監
取消啦
仲有Tibet
洋鬼子憑咩係我地香港開演唱會
攪手有無去佢地fb/ig起底呀
陣間俾小紅書摷到批評過中港就仆街鳥
如果係支持嗰啲同性戀平權真係搞唔掂
唔好話香港普遍社會
連登仔都接受唔到
Coldplay 依隊西方野 好心就唔好請啦
又viva la vida 依啲西方黑暴歌
又Yellow 叫我哋相聚一刻 70後 80後 90後班BC 點入場支持啊

搞個萬眾齊心啟德匯
老中青歌手齊上台
老就 葉振棠 李龍基 陳活德
中就 四大天王
青就 譚校長 + 溫拿

仲正啦
直接上台嗰表演嗰陣
搵國安拘捕囉
有冇可能搞手都係黑暴
特登搵支持黑暴樂隊過嚟
軟對抗中国香港特区
所以李光耀好有遠見

直接個社會主要講英文就算,咁就永遠同西方社會保持交流,對人才來往或者融入國際好重要

特別是上世紀六七十年代的花卉運動(Flower Power)所倡議的和平、自由、平等價值觀,深入當時年輕人的心,以至影響日後的整體人生觀。這種無形影響力實在不容忽視。

自從粵語歌曲冒起,歐西歌曲在港之流行程度已大不如前
可以叫埋十一哥上台唱
橫掂佢同溫拿都熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞