叫開鎖佬黎開鎖點證明自己係業主?

182 回覆
225 Like 5 Dislike
開鎖唔洗考牌,冇行規
有d開鎖佬會叫你填張野去備案保障自己唔會成為同黨
果次我就叫左消防黎爆門,跟住拿左張住戶證俾個開鎖佬。

再叫埋差人一齊作證,佢先肯開。

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
唔係業主,業主唔喺度住,先需要住戶證。
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

你唔係以為住戶證係一張紙呀嘛
住戶證係一張卡 後面係有你全名
我嗰邊新個批要有相
你入返大堂要拍卡 去會所要拍卡
入到會所啲設施都要拍卡 甚至你book場都要用張卡登記 我當你唔知乜柒業主無 你屋企人都一定有
因為管理處會寄信叫你整/直接叫你去拎
假設你真住私樓嘅話 唔計唐樓喎
仲要google

都唔明點解咁興拍卡

返屋企都好似入監咁
果次我就叫左消防黎爆門,跟住拿左張住戶證俾個開鎖佬。

再叫埋差人一齊作證,佢先肯開。

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
入到會所啲設施都要拍卡 甚至你book場都要用張卡登記 我當你唔知乜柒業主無 你屋企人都一定有
仲要google

都唔明點解咁興拍卡

返屋企都好似入監咁

公屋仔方便囉

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
仲要google

都唔明點解咁興拍卡

返屋企都好似入監咁

公屋仔方便囉

以為得公屋居屋先會唔拍卡,你係00後?

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
仲要google

都唔明點解咁興拍卡

返屋企都好似入監咁

公屋仔方便囉

以為得公屋居屋先會唔拍卡,你係00後?

淨係住過居屋私樓SOR
痴撚線POST
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞