叫開鎖佬黎開鎖點證明自己係業主?

182 回覆
225 Like 5 Dislike
住址證明
果次我就叫左消防黎爆門,跟住拿左張住戶證俾個開鎖佬。

再叫埋差人一齊作證,佢先肯開。

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

好幽默呀?
香港有住戶證?
畀返間屋人啦

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔
開自己單位個信箱咪得囉
1.唔洗證明要住係屋。萬一開鎖佬被賊人昆而開左鎖, 開鎖佬唔洗負刑責。
2.搵開鎖佬開門,佢會要求你俾身分證佢登記

成個post得呢個reply係正經+正確

btw黑警好似有免責template比開鎖佬用嚟叫個客簽

如果身份證係間屋咁點?
如果個客唔係間屋個主人而係賊人咁個賊簽左,開鎖佬個免責都口岩用?

開鎖佬想做你生意咪照幫你開囉,正路佢會叫你開完比返佢登記,呢啲程序唔係法例規定

都話免責仲要問 唔係你以為免咩責呀

你見香港啲問責高官從來無鑊上身就知香港人從來唔理解"責"呢隻字啦
拎條鎖匙出黎係開鎖佬面前開次門得唔得?

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

衝出嚟柒
n年前個鎖壞左 扭到成條鎮匙斷埋
叫個開鎖佬上黎 寫低返身份證資料就搞掂
拎條鎖匙出黎係開鎖佬面前開次門得唔得?

點證明條鎖匙係你嘅?
上次lock緊左公司門冇帶key但平時用密碼鎖

打個電話 15分鐘到 直接幫我

無需任何身份證明文件
比番間屋人啦

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
唔係業主,業主唔喺度住,先需要住戶證。
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知
你叫佢先證明你係開鎖佬
好撚多on9

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

你唔係以為住戶證係一張紙呀嘛
住戶證係一張卡 後面係有你全名
我嗰邊新個批要有相
你入返大堂要拍卡 去會所要拍卡
入到會所啲設施都要拍卡 甚至你book場都要用張卡登記 我當你唔知乜柒業主無 你屋企人都一定有
因為管理處會寄信叫你整/直接叫你去拎
假設你真住私樓嘅話 唔計唐樓喎
仲要google
開自己單位個信箱咪得囉

個鎖好易爆者。
整開左再掩埋就可以扮業主?

(你信箱鎖匙同門匙分開擺?)

我信箱係用密碼鎖
入面有幾封信永遠唔拎 其中一封有後備匙貼咗喺信件入面

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
入到會所啲設施都要拍卡 甚至你book場都要用張卡登記 我當你唔知乜柒業主無 你屋企人都一定有
仲要google

咁有啲私樓係八達通呢?
有啲住戶證係冇刻名架喎

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
仲要google

咁有啲私樓係八達通呢?
有啲住戶證係冇刻名架喎

咁我就唔知啦
應該間間管理公司做法唔同
以前啲人就係成日借證畀人 搞到本身住戶無得用
先嚴咗咁多 又要相乜柒乜柒
落自修室搵下書都要無啦啦畀個證佢對

好幽默呀?
香港有住戶證?

公屋咪無囉 公屋仔

googled
公屋仔係要有住戶證的

唔怪得我無

好多私人屋苑都有住戶證
可能d人住慣唐樓唔知

我嗰邊新個批要有相
仲要google

咁有啲私樓係八達通呢?
有啲住戶證係冇刻名架喎

咁我就唔知啦
應該間間管理公司做法唔同
以前啲人就係成日借證畀人 搞到本身住戶無得用
先嚴咗咁多 又要相乜柒乜柒
落自修室搵下書都要無啦啦畀個證佢對

用密碼方便d
如果開鎖佬都開唔到咁點算?

認真答 佢會打爆個鎖就算數

利申:試過
如果開鎖佬都開唔到咁點算?

認真答 佢會打爆個鎖就算數

利申:試過

如果打唔爆呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞