叫開鎖佬黎開鎖點證明自己係業主?

182 回覆
225 Like 5 Dislike
Cls po
公司手頭上有物業
有道友爆左其中一個物業自住
叫定開鎖佬黎 跟住報警話有南亞佬 拎哂盾牌咁
跟住show land search同公司資料 佢地信我地係業主
之後差人叫入面既人出黎

第二次 又係咁 不過今次報警講話係兩個香港人
今次佢地唔撚信我地係業主
上到去冇人 佢地話我地真係業主既話 等佢地先爆鎖
這是正式錄用的開鎖佬嗎?
有次開鎖佬叫我證明

我唯有敲隔離屋度門,問佢可唔可以俾我爬窗出去

好不容易先係屋入面拎返張屋契啊銀行按揭啲資料出去俾佢

搞完一輪先開到度門

雖然五樓但爬出爬入兩次都真係玩命,之後即日配多套鎖匙放係廳

利申 畏高
有次開鎖佬叫我證明

我唯有敲隔離屋度門,問佢可唔可以俾我爬窗出去

好不容易先係屋入面拎返張屋契啊銀行按揭啲資料出去俾佢

搞完一輪先開到度門

雖然五樓但爬出爬入兩次都真係玩命,之後即日配多套鎖匙放係廳

利申 畏高

有時幽默感嘅野
報警,叫警察開鎖

準備散彈槍
報警,叫警察開鎖

準備散彈槍

飛虎隊唔洗用槍 前滾翻再一腳伸開度門

正解
拎牌有要求:
1. 有冇案底先可以拎牌
2. 要有呢行工作經驗+同樣有牌既鎖匠擔保,先可以拎牌

……聽返黎

第一個有牌既開鎖佬係邊個做擔保

英女皇

英女皇點確保個開鎖佬唔係假貨 ?

點確保嗰個真係英女皇

搵英女皇個老公証明

英女皇個老公點証明自己係英女皇個老公

叫佢地即場扑嘢俾你睇
垃圾問題
Btw每一行都有職業道德,鎖匠會例外?

人地問個業主點證明自己業主
關乜鳩職業道德呀

咪係
呢條問題好似最近喺隔離登見過

Search 過冇worching
Lm G持
1.唔洗證明要住係屋。萬一開鎖佬被賊人昆而開左鎖, 開鎖佬唔洗負刑責。
2.搵開鎖佬開門,佢會要求你俾身分證佢登記

成個post得呢個reply係正經+正確

btw黑警好似有免責template比開鎖佬用嚟叫個客簽
1.唔洗證明要住係屋。萬一開鎖佬被賊人昆而開左鎖, 開鎖佬唔洗負刑責。

如果身份證係間屋咁點?
如果個客唔係間屋個主人而係賊人咁個賊簽左,開鎖佬個免責都口岩用?

如果身份證係間屋咁點?
如果個客唔係間屋個主人而係賊人咁個賊簽左,開鎖佬個免責都口岩用?

出街唔袋身分證
當自己英女皇?
我之前都試過咁...

叫開鎖佬黎開鎖,佢話最好叫管理處睇住

好啦,叫左管理處黎,為左證明佢係管理處就叫左鄰居過黎睇住

因為鄰居係佢屋企行出黎,所以都ok唔駛再證明,但開鎖佬又話,雖然管理處跟鄰居可證明我住係到,但都證明唔到我就係業主

咁冇辦法了,唯有在咁多人的見證下從鄰居窗口爬過去,以防話我係賊。爬到入屋,之後拎晒d咩樓契呀、差餉地租單呀銀行存摺呀乜乜乜乜證明到既都拎晒出黎,然後好辛苦咁從窗口爬返過隔離,去返走廊門口到比個開鎖佬睇,過程真係好驚險

頂!點知原來我冇拎到身份證!冇身份證又點證明樓契個名係我?但正話爬完窗,都覺得實在太危險,話晒我都係住40幾樓,真係唔想再爬過

咁真係冇辦法了,唯有打比個工人,叫佢拎開門遞個銀包比我。

終於,所有文件對齊晒,除左個開鎖佬之外,所有要證明既野我都證明左,可以叫佢開鎖了
係日本試過,要俾車牌佢睇
因為日本車牌有埋地址
我之前都試過咁...

叫開鎖佬黎開鎖,佢話最好叫管理處睇住

好啦,叫左管理處黎,為左證明佢係管理處就叫左鄰居過黎睇住

因為鄰居係佢屋企行出黎,所以都ok唔駛再證明,但開鎖佬又話,雖然管理處跟鄰居可證明我住係到,但都證明唔到我就係業主

咁冇辦法了,唯有在咁多人的見證下從鄰居窗口爬過去,以防話我係賊。爬到入屋,之後拎晒d咩樓契呀、差餉地租單呀銀行存摺呀乜乜乜乜證明到既都拎晒出黎,然後好辛苦咁從窗口爬返過隔離,去返走廊門口到比個開鎖佬睇,過程真係好驚險

頂!點知原來我冇拎到身份證!冇身份證又點證明樓契個名係我?但正話爬完窗,都覺得實在太危險,話晒我都係住40幾樓,真係唔想再爬過

咁真係冇辦法了,唯有打比個工人,叫佢拎開門遞個銀包比我。

終於,所有文件對齊晒,除左個開鎖佬之外,所有要證明既野我都證明左,可以叫佢開鎖了

將上面成堆笑位執埋一齊就以為自己好幽默
果次我就叫左消防黎爆門,跟住拿左張住戶證俾個開鎖佬。

再叫埋差人一齊作證,佢先肯開。

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

但個開鎖佬一邊開一邊屌話個消防整壞門鎖。最後搞左大半日,收左成萬蚊。無計 鬼叫自已大頭蝦

呢位巴打係醒目既!

咁你當時係點同消防證明自己係業主?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞