叫開鎖佬黎開鎖點證明自己係業主?

182 回覆
225 Like 5 Dislike
1.唔洗證明要住係屋。萬一開鎖佬被賊人昆而開左鎖, 開鎖佬唔洗負刑責。
2.搵開鎖佬開門,佢會要求你俾身分證佢登記

成個post得呢個reply係正經+正確

btw黑警好似有免責template比開鎖佬用嚟叫個客簽

如果身份證係間屋咁點?
如果個客唔係間屋個主人而係賊人咁個賊簽左,開鎖佬個免責都口岩用?

開鎖佬想做你生意咪照幫你開囉,正路佢會叫你開完比返佢登記,呢啲程序唔係法例規定

都話免責仲要問 唔係你以為免咩責呀
用身份證加住址證明

正解
拎牌有要求:
1. 有冇案底先可以拎牌
2. 要有呢行工作經驗+同樣有牌既鎖匠擔保,先可以拎牌

……聽返黎

第一個有牌既開鎖佬係邊個做擔保

英女皇

英女皇點確保個開鎖佬唔係假貨 ?

點確保嗰個真係英女皇

搵英女皇個老公証明

英女皇個老公點証明自己係英女皇個老公

叫佢地即場扑嘢俾你睇

點證明英女皇唔係夾埋姦夫做戲
用身份證加住址證明

點證明個身份證加住址證明呀
開完鎖入返屋企,開鎖佬會叫你証明自己真係住客,咁都証明唔到既話就真係報警..............

我係咪認真左?

正解
拎牌有要求:

……聽返黎

英女皇

點確保嗰個真係英女皇

搵英女皇個老公証明

叫佢地即場扑嘢俾你睇

叫個仔出黎認老母
幾年前喺台灣試過,條友開完收錢就走人。
點確保開鎖呢個技能係用響正當用途上?

開鎖佬要拎牌(好似係)

正解
拎牌有要求:

……聽返黎

呢行係?
FG要有3年經驗啲FD?
未有牌但有經驗是咪賊仔?

小偷都當相關經驗 不過要reference check
任嗌咖喎

正解
拎牌有要求:

……聽返黎

英女皇

點確保嗰個真係英女皇

搵英女皇個老公証明

叫佢地即場扑嘢俾你睇

叫個仔出黎認老母

點證明個仔唔係姦夫架

叫埋管理處

爬窗入去拎張屋契俾佢睇

點證明自己唔係小偷?

叫屋裡面嘅人開門做證

1.唔洗證明要住係屋。萬一開鎖佬被賊人昆而開左鎖, 開鎖佬唔洗負刑責。
2.搵開鎖佬開門,佢會要求你俾身分證佢登記

成個post得呢個reply係正經+正確

btw黑警好似有免責template比開鎖佬用嚟叫個客簽

如果身份證係間屋咁點?
如果個客唔係間屋個主人而係賊人咁個賊簽左,開鎖佬個免責都口岩用?

出街唔袋身分證
當自己英女皇?

出街記得袋身分證點解唔記得袋鎖匙?
唔比成個銀包連鎖匙漏左唔記得既?
開完鎖入返屋企,開鎖佬會叫你証明自己真係住客,咁都証明唔到既話就真係報警..............

我係咪認真左?

唔怪得上次鐵閘鎖壞左, 佢開完叫我拎鎖匙開埋木門啦
不過D鎖真係好兒戲, 條友上黎廿秒都唔使就開左
屌你老母成班垃圾係度講廢話好似好撚幽默風趣咁
成班垃圾搞衰連登

唔好意思阻住你
我估你同開鎖佬講,開鎖後,係屋企搵返條匙開多次俾佢睇,開唔到就報警,咁應該ok ?
我估你同開鎖佬講,開鎖後,係屋企搵返條匙開多次俾佢睇,開唔到就報警,咁應該ok ?

如果一時搵唔到咪仆街?

如果一時搵唔到咪仆街?

係屋企拎封信同身份證對下名囉
呢D總會有掛
點確保開鎖呢個技能係用響正當用途上?

開鎖佬要拎牌(好似係)

正解
拎牌有要求:

……聽返黎

呢行係?
FG要有3年經驗啲FD?
未有牌但有經驗是咪賊仔?

小偷都當相關經驗 不過要reference check

如果小偷應徵做開鎖佬 佢要點證明佢有工作經驗

正解
拎牌有要求:

……聽返黎

英女皇

點確保嗰個真係英女皇

搵英女皇個老公証明

話唔定英女王個老公就係個開鎖佬?

屋企人/自己轉行做開鎖佬
問題解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞