iphone 16 pro max 色差

304 回覆
5 Like 54 Dislike
之前我有部大白 256 都係
除咗東芝 SSD,其他都係垃圾
點會有LG鏡頭?相機唔係全部都係Sony CMOS咩?
GVC都係中等芒,LG嚟講已經係上等
上年大原512,G9N但SanDisk
今年我嗰部大原 512 係
G9N + SanDisk + LG 前 / 後置 + 惠州電
Check電個keyword係乜?
長期睇mon 比起13pro 對眼舒服好多,但明顯暖色好多同亮度高對比度好高,色唔準
我長期閂原色調
鍾意睇冷少少
係咪無特定顏色型號容量可以預計?只當扭蛋咁抽samsung/LG螢幕
冇,真係扭蛋拼人品
你應該會鐘意GH3嘅調色
就算開咗true tone,都淨係變暖少少
但係冇實物睇好難比較
GVC 嗰部 16 Pro Max 已經賣咗
LG mon用落冇咁容易攰
顏色均勻性相對一致啲
但只要環境暗少少,或者Mon嘅亮度低少少,顆粒感就好明顯睇落好似好朦
demo多數係G9P/GH3
所以我經常都喺呢啲情況下用就唔會揀呢隻 panel
寧願蝕錢都要甩手
最好係APU
然後搞換貨
如果你Walk in去Apple Store買,藍精靈多數同你講個mon冇問題,唔會換
冇啦,嗰部喺衛訊買,唔係點會甩手都甩唔切
朝早買完,返到屋企插電腦 check 到係 GVC,幾個鐘後先達見
唔怪得啲 demo 機咁靚
其實第二度買(限啱啱出果陣)可以去genius bar換
上年試過,不過越換越差,keep返舊果部
隻隻Mon都推到最光
咁咪睇唔到顆粒感
未試過,唔知嘛,不過佢真係可以用呢個原因換咩
一年至買得一次 Apple 嘢
佢會入黑房check
經理approve咗就可以
前提係佢哋仲要有stock
Lau ming
21號apple online store買既落門市拎,中左GH3 mon可以用咩方法換
原來係噉
我仲諗緊換唔換,影相就真係唔係好睇得出有影響,定係我唔識試
機背玻璃又係有一粒好唔起眼嘅點
你搵張白紙遮住個鏡頭再開閃光燈/搵白色背景試/大逆光
如果有影響嘅話,你係會見到黑點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞