iphone 16 pro max 色差

304 回覆
5 Like 54 Dislike
點tune
Tune完其他色會怪怪哋
自我安慰啫
當年12 pro嗰代尿黃mon出哂名
Mon貼唔同
折射完入到鏡頭波長唔同
個Mon出返唔同色
我16pro沙色256用緊***G9P,正常距離睇唔出顆粒感。樓主用緊防窺貼?
16唔係有京東MON?
我都係G9PH
應該第一批全部都係三星?
京東方唔係出左局咩
16 京東方有供應
至少16Pro系列一定係LG同Samsung先
好僧apple 改埋曬d 閪名
依加乜鬼廠商又跟住咁改
3個制禁完 佢幫我打SOS...點算
唔係啦,9 月 28 號喺衛訊買嘅大白 256 係 GVC,即刻甩咗手
Setting-> Accessibility -> Display and Text-> Colour filter
Night shift/True tone 加減開
拎另一個正常mon對住調會易較啲
預啲色唔會好準 但點都睇得舒服過尿黃色
有冇 Ching 部機有鴛鴦屏?

上黃下藍咁樣

Check 左係 Samsung g9p

16 Pro Max 256
拆開佢

尤其MacBook比較容易分別
唔同牌子出廠都有唔同
我地叫冷暖屏
12mini 覺得好黃
我係G9NH
Pro 256 白鈦
同一光亮度下,比15 pro max 暗勁多,但拉到最光又一樣光,有冇人都係咁?
等咗幾粒鐘都無喎
可能係因為個 scale 大左
16 pro max 號稱可以 1 nit 亮度
You can use iPad buttons or AssistiveTouch to run sysdiagnose. To run sysdiagnose using AssistiveTouch, skip to step 2.

https://it-training.apple.com/tutorials/support/sup075/
我都係出SOS 但check返analysis data一樣有個report

16pro G9NH係好定唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞