iphone 16 pro max 色差

304 回覆
5 Like 54 Dislike
Mon: Samsung G9N
前鏡: 富士康
BackSuperWide: LG
BackCamera: 高偉
BackTele: LG
SSD: Sandisk
Battery: 德賽

同問咁係好定唔好
有冇tier list
我pm 256黑 都中咗G9NH

大陸網睇到
私隱>分析與改進>打開分享iphone分析
再做一次press volume up, volume down, and lock button,
第一次出要15分鐘左右
好似係要打開左分享先會有sysdiagnose
搵到啦
原來要開IOService先見到

我係大黑512

前置鏡頭:LG (GCF)
後置SuperWide:富士康 (F0W)
後置主鏡:LG (DN8)
後置Tele:LG (DN8)
Mon:Samsung (G9P)
SSD:Toshiba
電池:欣旺達 (F8Y)

三鏡零零舍舍超廣係富士康
之前話SONY係鏡頭供應商?即係LG/高偉/富士康係負責組裝鏡頭only?
其實除咗個mon其他野唔使理,
唔啱心水賣左換個部都未必全部啱心水,
鏡頭你影相見到嘅接受到就得啦

題外話我手上iphoneX 13pm 16pm
13pm g9n 同16pm g9p 白色都不如iphoneX(非G9字頭)
白色黎講我呢3部係X >>16g9p > 13g9n
所以係咪真係g9n最好我諗要同一年既產品橫向比較先知,但好過部13小小我已經收貨
巴打
請問IOService 係邊個位置開?
寫錯,細黑512先啱
畀大家參考下
跟 #142咁做之後,將sysdiagnose份嘢儲存去檔案,喺檔案打開,再跟#142個做法搵返份嘢
Thx
srgb嘅白色不嬲都係偏黃
點會有咩等級
產線唔同咋
可能有邊條產線嘅出黎多數靚啲咁解
有無人16 Plus 個mon明顯暗d
This kind of shit does happen annually and motherfucking lunatic morons still keep asking why lmfaooooo

我覺得沙漠金似淺粉紅多啲
又諗起iPhone 6S Samsung TSMC chip
想問下歐美貨係咪都係咁check?有冇唔同?
16 pro max 金 256gb中左lg GH3
pro max 真係好多GH3
Apple Store demo unit 好多GH3

試左6部4部GH3
1部GVC
1部G9N
對比我女朋友部G9N 16 pro
我部GH3 可視角度差,偏尿黃,有輕微磨砂感
要幾得閒先會去apple store試啲demo機用咩mon
呢代G9P 最好

利申G9N
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞