5000-1010mAh輕便尿袋求推介(4)

133 回覆
8 Like 1 Dislike
了解
原來淘寶限定
唔急用未淘寶囉,香港買價錢貴一倍幫手交租啫

依個厚度正常,但粒電冇架
無線充速度如何
快極咪都係15W左右
呢隻用21700, 大家點睇? 第一次見budi呢個brand
https://www.budi.com.hk/product/10000mah-20w-pd-qc-30-typec-powerbank/
淘寶有咩推介?
我要求好簡單,有數字%電量顯示,安全又唔太慢就得
可能你問下其他師兄好啲,佢哋有個別人士當個尿袋好似太空科技咁深入研究
我就建議大牌子飛利佬/小米會安全啲,但飛利佬有得睇電量%方便好多,所以揀左佢
依個世界嘅真飛利浦只餘下醫療及醫學美容,其他都賣晒,貼牌嚟

真係日經題嚟⋯⋯

松下北京都係貼牌,如果見到件貨例如LED枱燈,menu係北京,就唔係Panasonic
貼牌點都好過什牌,明未?
iPhone一樣made in china,呢個年代乜都講慳成本,貼牌有乜出奇?
貼牌就唔買得?
尿袋賣嗰一百幾十蚊
唔通諗住搵NASA專人整俾你吖?
差好遠喎大佬
貼牌係叫間廠自己設計同生產埋
apple係自己設計,只係交比人生產/組裝

有無人用過magsafer 2.0
係吖,收你1、2百蚊個尿袋,應該搵SpaceX 生產/組裝俾你吖
呢個牌子好耐了,做出口多三腳可摺既薄片式差電器都係得佢出
想問belkin尿袋正常係咪都唔會喺apple store到買?
Belkin 個網到買仲平 定係belkin 官網同apple 個版本係唔同?
我同樓上位巴打只係話佢貼牌
無講過佢貼牌間廠質素係好定壞

你話買philip係為左大牌子安全D
可能philip確保左貼牌間廠尿袋設計同qc都ok,代工D產品無問題
但點解我唔去買其他大牌子,而要特登去買隻淘寶限定又google search唔到嘅貼牌尿袋?
驚出事咪直接買Apple嗰舊囉
點解你去旅行唔係坐頭等商務客位,係坐經濟客位,明明頭等舒服咁多
點解你食飯唔去鏞記食,要去茶餐廳,明明鏞記質素高咁多
買舊電都咁鳩多問題,學樓上話齋,全世界買Apple咪得囉
巴打洗唔洗咁大反應
呢度推薦post,都唔可以出聲討論缺點?
大把尿袋都有缺點
ego上面有巴打話可能貼牌
anker成日自燃
cio qc有問題

你款尿袋價錢平,其他巴打就算貼牌+淘寶都有機會照買,但係都有知情權掛?
我之前話買左cio咪又係比人屌兩句

洗唔洗講句貼牌就起哂鋼

同埋大牌子就又唔等於頭等艙
你自己都提過小米大牌子安全D
小米又係鏞記?
我買件nike就係坐頭等艙?
以Belkin計

5000mAH只可以用充電pass through 行Qi2 15W max,其他時間行7.5W max

https://www.belkin.com/support-article/?articleNum=336360

而Apple Store賣嘅係BPD009,有條線連住
其實飛利浦係有前科,所以所有供電產品17年後絕跡香港

https://www.philips.com.hk/c-w/support-home/recall/recall-homepage.html

只係歷史太過遙遠,而大家忘記了
Belkin 一樣有,仲要係之前差埋Apple Watch model BPD005,10月7日新聞

https://thencc.org.za/media-statement-product-safety-recall-belkin-boostcharge-pro-fast-wireless-charger-for-apple-watch/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞