陪診男子博愛醫院涉嫌襲擊醫生被捕

137 回覆
71 Like 3 Dislike
連登仔被人打咋 連登最多醫畜
醫管局員工討論區 93
https://lih.kg/bMxbeHU

開到93cls咩post可以開到93 X1000你諗下幾多人係入面討論
走得太前
梗係串嘴啦睇過公立 或賽馬會普通科門診就知 串過馬撚
cls
人工包埋㗎嘛
屌你
睇留言差d以為係個醫生打人
急症室同專科門診都好惡死
但之後返發遇著一個幾好嘅急症室醫生, 很明顯睇得出細心好多

再幫我打電話問on call consult, 安排埋第二日去睇,唔使自己入信

話時話佢哋專科門診 最早係預約你8.30/8.45 但係佢叫第一個永遠都係9.30

咁好心你準時啦, 即係全日一定都會delay最少一個鐘, 唔係話唔等得但係佢設計唔係都要浪費一個鐘算咩意思

不過外國可以仆街啲, 約你一早到啦等到下晝我喺個候診區度食lunch

最後醫生都見唔到見個學生, 講兩句就要搵佢supervisor 佢去搵佢supervisor嘅時間仲耐過同我講嘢嘅時間

咁就好心一齊見, 喺間房十分鐘八分鐘都係得我自己一個, 既然冇乜進度一係叫我約兩個禮拜先出現唔好約我每個禮拜見一次
死垃圾醫畜 以後有醫生死我會拍手慶祝
窮撚睇公立但要求私家待遇
我諗條友都有返咁上下年紀
唔係唔想答你
唔係咩大病都廢事解釋咁多 解釋完你又未必明
由其係公立
病人又多 每個都解釋 又要曬唔知幾多分鐘

好多都扮躁/申 都係想你驚 唔好問咁多
你越nice d老人家就越多野問 同講

唔係話撐佢地咁西 但真係好多野做
Blame the victim
醫護界的士佬
如果係支那人
唔好話打 打完再叫醫院炒左醫生都仲得
整多幾單 城管又可以有JOB做
使撚城管咩 醫院有狗崗既 派多幾隻狗係醫院咪得囉
其實到今時今日先有香港市民已經好克制了
你有冇見醫療事故家屬去打個醫畜
通常醫療事故家屬都係 報警 向醫管局投訴 文明方法希望可以為親人討返個公道
啱呀 支持所有工都咁做
所有人一畢業就一定要喺政府做一年先
之後每隔兩年返政府
做夠一兩年之後再考試
美麗新男人
繁體支那
醫生被捕
有次同我親戚話,你咁樣好唔尊重人,我地個個都好努力做緊嘢。只係同佢講咗句:醫生可唔可以快手啲搵下咩事,已經幾個月

點知拖咗幾個月都誤診,叫我親戚去排骨科做物理治療話係關節退化,要入私家先知係類風濕關節炎,痛咗好耐朝早起身手指僵硬,打針食藥物理治療減肥而家好咗好多

公立好嘅醫生可能一成都無
一物治一物
香港啲野蠻冇文化大陸狗數量太多

開始將大陸打醫生文化帶入黎香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞