當時的士內的乘客曾提醒司機前面有野豬

175 回覆
525 Like 5 Dislike
屌你老母臭閪 澳洲就算可以合法射殺動物都係劃分咗地區 唔撚係周圍都可以 佢賦予人民呢個權利因為嗰個地方野豬野兔袋鼠過於氾濫 所以你可以合理射殺
你喺其他地區咁撚樣一樣係犯法

個重點就係第一香港有保護動物條例 但係基本上都係形同虛設
第二 本身呢一壇災難可以避免但係個司機就特登 而且根本就係冇必要嘅屠殺 咁撚樣都可以俾你講撚到合理化你老母臭閪 咁撚樣擺明危險駕駛兼特登啦大佬

所以香港做壞人真係冇成本 總有人盲撐
死傻鳩所以話你冇邏輯。你唔使講咁多廢話,澳洲點殺野豬我清楚過你。而你話的士狗「特登」剷埋班野豬度,我話咗呢個推論唔合邏輯。你根本就單憑一條友嘅聲稱就信到十足,正一屌死你家姐死廢柒
事實係特登 如果唔係條屍卡撚住個車底 個的士佬都冇諗過停車
清楚個閪咩 人哋劃分好晒地方可以狩獵 你香港如果好似澳洲咁 一樣冇人屌
係特登就特登啦 仲要揸車揸到咁撚樣 一啲安全意識都冇 係你條傻閪先咁鍾意幫的士佬含
事實就係佢錯撚晒係你自己死兜 乜撚嘢冇邏輯
咁撚樣揸車唔好話野豬小朋友經過佢咪又係照鏟上去
咁撚樣都唔收油 如果有人經過係咪又可以話佢唔係特登啊屌你老母?
傻閪幹事好心收皮啦,人都未搞得掂理啲豬
本身野豬就唔應該喺市區周圍行,見一隻就要殺一隻,攞嚟做燒豬一舉兩得
殘酷對待動物+刑毀
仲有人撐呢個賤人,話係野豬入侵人類地方云云,死有餘辜
睇唔到都會聽到,人哋提咗佢
狗隻同野豬有仇,要做嘢一早做咗,新聞岀完都唔做就知
擺明係租租,自己車都撞埋去咩
如果可以捉呢條的士佬玩Saw機機關先至可以等佢受返晒
成班傻鳩係度自我感覺良好
平時死大陸人果d post就成班係度叫好
依家死幾隻野豬咁岩又係的士佬即刻正義魔人上身咁撚樣
永久停牌啦 路面有野都睇唔到
打稻草人嚟講你都算柒 聞到陣味就叻唔切衝出嚟表演眾人皆醉你獨醒
蠢人入面你都算係特別蠢嗰班
Dc狗心諗又可以claim保險
真,明明班馬線行緊都可以全速駛過嚟,趕你行快啲
搵食車心態好多時諗住揸快啲搵多轉,試過坐過小巴車死狗發出巨響佢都冇停車,有乘客屌柒佢都冇理,當時日光日白冇可能睇唔到
因為野豬———->大陸人ok
佢全家先過癮
佢自己驚閪
我記得用車撞貓狗同其他野生動物都係合法
馬路上面係行人優先,之後到車。
撞倒貓狗及動物後司機必須停車報警。 意外發生後沒有停車,可罰10,000元及監禁十二個月,如沒有在二十四小時内報警,可罰25,000元及監禁六個月。

24小時內報警通知返就得,合情合理合法
同你呢啲傻鳩講真係嘥撚氣。我提出兩個考慮:1. 的士狗要俾整車錢,2.的士佬要確保自己唔會有事。佢如果專登撞,你要解釋到佢呢兩點先。例如佢好有錢,揸的士為興趣,所以完全唔介意拎幾千以至幾萬去整番部車。同時佢又好清楚撞埋去個力度不足以傷到自己。我認為冇可能解我通,而你條死戇鳩根本就睇唔明我講乜,你條死廢柒唔死都冇用
路過都覺得你邏輯有問題
假如係小朋友
你都會覺得係特登?
如果係特登,佢要比人拉,要坐監

同埋揸開車都知 唔會特登就走撞D豬啦
整車唔洗錢咩
佢呢下一撞 保守估計都減-2000
唔通你覺得佢撞豬既快感大過錢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞