當時的士內的乘客曾提醒司機前面有野豬

175 回覆
525 Like 5 Dislike
On撚就自然柒鳩,垃撚就自然柒圾,係呀唔洗兩頭望啦,係講緊你,如果係睇唔到係意外無可厚非,但特登黑心撞死人冚家咪要承受返屬於佢既殺生業報,下世做野豬感受下,冇撩到人冇惹到人過條馬路冚家產既滋味,放心你一定唔會係慘死個隻野豬,一定會係重傷見住冚家慘死個隻
不愧係的士狗
撞野豬仲要幾隻,我就唔信專登撞,撞爛架車要賠錢都算,容乜易自己都炒埋。嗰條甚麼豬幹事成日都作故仔,佢講啲嘢笑吓就算
兒登小朋友應該中學未畢業,睇tvb聽過呃保險幾隻字但完全唔明點解
我麻木左
野豬在香港根本冇人尊重過其生存權
如果有攻擊性或襲擊人殺,我都理解
有d在山腳出現又殺
我後山出現可隻係跛,連狗都怕,又殺
個重點係 個的士佬對生命咁冇感覺 今次撞野豬 下次就撞人
淨係呢樣嘢都應該要判刑 擺明就係險駕駛者 仲要黑心
竟然咁都有人幫個的士佬兜
人渣!抵比人叫的士狗
嚴格嚟講 香港呢個地方係唔太尊重動物嘅
冇計㗎 澳洲為例 當地人由細到大對慣動物 又有足夠嘅公民教育
香港係黐線到 乜嘢都要屠殺 幾年前屠殺倉鼠兔仔 再之前有家長投訴啲怕羞草鎅傷佢個仔 連植物都會俾人屠殺
傻鳩你去睇吓澳洲點殺野豬先啦
如果連憐憫動物都要被你批鬥咁你都幾無聊

希望你喺現實嘅人生可以精彩啲唔好咁依賴網絡
你講得好好
所以只要我地尊重生命價值咁殺生係唔會有業報
而業報又會因為佢係唔係食用豬/野豬/寵物豬
而分輕重
我有一世曾經係做豬 不過我係食用豬
雖然我冇撩到人冇惹到人 但都係要死
有時我係到諗點解d野豬都係豬
我既遭遇就冇人理 冇得咁比較就係答案 我認命
如果有下一世 我想做隻比車車死既野豬
我求既唔係曾經自由過快樂過
只係希望我比人殺死既時候 有人會憐憫我可憐我
我成世人見過一次馬路 就係運去屠宰場果時

我覺得我下一世好有可能會被人虐殺/好似你咁講重傷睇住人冚家慘
因為我擺脫唔到業力 我一生殺業太重 細個唔識諗玩死好多蟻 唔識養寵物養親金魚都死 對佢地黎講我係咪無緣無故殺左佢地?
既然講到果報咁遠 野豬係咪李鳳儀
傻鳩我就住喺澳洲嘅 有晒合法程序點同 我最唔明係做乜鳩要幫個的士佬兜
屌你佢咁樣擺明危險駕駛啦 佢唔顧自己都要顧下啲乘客啦大佬 照你咁講殺撚晒全世界啲動物就啱
dc9 工傷呢樣,真係唔識
我唔會批鬥人地憐憫動物
係網絡都要扮撚哂大愛扮哂好人你呢種人係現實一定好嘔心
你唔食豬唔食雞先再講憐憫佢地啦
知你喺現實生活好苦可能住公屋 打份廢工 好大壓力

不過喺網上吠下好啦
傻鳩,即係合法地殺幾百萬隻就好尊重動物?我冇幫邊個兜,話佢危險駕駛冇問題,但話佢無撚端端特登炒埋去呢個講法唔合邏輯。嗰條豬幹事出咗名鳩吹,你信佢蛇都死
仲要係個仆街的士佬冚家
使唔使扣分?
投訴者已死亡成唔到case
家人們好sad,望住親人條屍
比的士狗有人性多
睇唔到路面,告多條冇留意路面情況

沒事兒
香港交通意外起碼有一半係dc9黎
慘得過你?上個討論區都扮哂野咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞