港婦濟州澡堂影相被捕 夫冀返港有期:佢願承擔責任 判監就判監

324 回覆
97 Like 23 Dislike
班韓國大媽玩野搶錢
原來係值得思考

但你一開頭唔係咁講
“九萬蚊係個中國人組織昆佢錢

咁依家即係值得思考定昆錢
劉先生之後向入境處求助,並在當地領事館轉介下,與當地組織「華人之家」接洽。對方8月中向劉太指,經當地檢察院協調,被拍攝到的三位事主要求和解金合共1,500萬韓圜(約18萬港元),惟劉太表示沒錢,對方則同意減半至約9萬港元。

段新聞都表達幾清楚,所有野都係經中間個組織自己一個講
事主兩公婆自己唔識韓文又唔識搵香港果邊律師幫,中間畀人被人玩被人呃都唔奇
所有嘢都係透過華人之家溝通佢識韓文就唔使中介翻譯啦
又唔係我咁講
你覆錯人啦
俾完都係排期上court
金額又唔係法庭判
俾黎托?
救命條友係咪弱智
係咁話唔俾所以俾人玩
呢單野都幾痴線..賠錢又搞唔掂,又冇判你
民事同刑事識分未
刑事搞掂就走啦
洗鬼理你民事咩
你咪慢慢傾飽佢
藍屍狗咁撚鐘意影岩哂啦
韓國去過一次,真係唔會再去,地鐵冇冷氣真係熱到hihi
仲唔診你病,羅你命咩?
大家華人,好清楚想點樣啦
唔好講咁多廢話討論合唔合理啦
你係人地個國家做錯事 就算明屈你都係要受架啦
乖乖地早啲比和解費可能一早無事
一開頭又拒絕 人地咪玩鳩你囉
睇左內文未架
完全錯哂
劉太被要求支付約9萬港元的「和解金」,與丈夫討論後決定不支付。

呢d情況係外地 除非真係個數字大到痴線 否則幾皮野我諗唔到咩原因要拒絕 正常人點都照比左先
俾完都係排期上court
金額又唔係法庭判
俾黎托?

佢似該係冇睇過報導內文
唔知"畀錢唔包冇事" o既事
仲去韓國呢啲垃圾地方真係抵死
韓國有唔少在韓港人 搵佢哋幫手好過搵乜乜華人之家啦
點解唔可以一齊罰款及監禁﹖
一齊罰就係騙局。
睇得韓劇多都覺得韓國佬都係見高拜見低踩,
無名譽地位既一律當低端人口,
同某國好相似,
呢啲情況除非對夫婦識啲韓國大粒佬,
否則都係有排慢慢等。
還押住先囉
其實唔俾都正路,
俾完又唔係可以即刻返黎,
只係等於幫你安排排快線,
都未知真係審起上黎會唔會再鑿你一筆。
佢哋嗰個年代啲廢老真係廢老嚟嘅
屌都已經保釋咗喇試都唔試下
去啲偏僻啲嘅地方搭船過日本啦跟住再日本飛返嚟咪得咯
有啲位窮鄉僻壤既海關基本上睇到唔睇太仔細放人喂你失敗咗還失敗咗你起碼試過呀但係人地噏乜嘢佢又信十足又唔fact check傻架
你覺得果班kol會理咩
係遊客而加速處理係情有可原
都要平衡下犯咗嘅罪,同無限期軟禁呢個懲罰係唔係正當
睇澡堂影相唔係唔啱,唔守規矩都係抵死。
不如咁問,你覺得應該要點罰?要坐一個禮?一個月?一年?
最痴線係韓國法院, 又唔係咩大案明,知佢係遊客你禁佢出境,就快快手畀佢排快期上庭搞咗佢, 一係告一係唔告等乜啫

佢淨係住酒店住咗三個月都冇咗五萬
影相係事實 有無偷拍要等官判
幾時拉啲打卡港女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞