港婦濟州澡堂影相被捕 夫冀返港有期:佢願承擔責任 判監就判監

324 回覆
97 Like 23 Dislike
未去過韓國澡堂,
但日本溫泉同澡堂佢地有個籃仔俾你拎毛巾衣物個人物品。
日本法律規定,任何人被刑事拘留,最長可達23天,每天可訊問8小時,且律師不得在場。雖然名義上是23天,不過日本的「再逮捕」制度,可以使這23天不斷重算,形同無限期延押,最終崩潰招供,使日本冤案頗多。而這也是高恩在本月10日時面臨的狀況。

所謂程序
屌你啦 無理由都可先扣23日 (同上邊係一撚樣)

如果咁叫程序
咁程序重有咩意思?
依家擺明所有人想佢地嘔9萬蚊出黎分錢
連警察局都有份
最好死係監獄唔好使返黎
掉返轉頭,
如果有個有錢印度佬係香港姦殺左個10歲香港細路女,
你會想個印度佬係香港審香港坐,
定交佢返印度,
最後可能罰少少錢坐兩個禮拜監了事?
賠錢加速審訊只係中介同佢講
中介幫自己戴晒頭盔話唔包保無事=善心提醒

你真係笑死我,你當中介係義工咩

你扮睇唔到案例我幫你cap返出嚟

反介紹中領館轉介的當地華僑領袖黎馨馨,稱她熟悉當地情況及可提供協助。胞妹認為政府轉介的人可信,便聯絡當時剛巧在港的黎見面,另聯絡英領館。 雙方同意由黎派當地律師了解及安排上庭過堂,費用1.5萬元;之後再通知胞妹可保釋,每人2.2萬港元,胞妹向黎支付5萬港元作李及男友的保釋金。但翌日黎又指5萬元只夠付保釋金,辦保釋手續和出庭辯護另須3.5萬元,胞妹照付。 惟胞妹事後發現,每人保釋金僅須5,500元,而埃及律師向李稱只收了5,500元保釋她,並無保釋男友。

https://lih.kg/bMMvxJV
#16 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
所以八國聯軍果陣係外國人審外國人
清國人殺外國人要死刑
你諗到既人古代人兩百年前已經諗到
香港人好鐘意廁所合照
阿伯,人哋點做唔駛你教
最近案例
去日本 大叫廣東原子彈爆炸個件黑鬼
最後比日本警察拘留左20幾日
放返佢出來 一出警局 第二批日本警察 再拉過佢入去
又扣留

件黑鬼就抵撚死架啦
但日本警察既權 根本就痴撚線
廣島*
hk01 quote 韓國日報 係話警方當場拘捕 斷正
電話內有數張 女性祼體照

宜家老公話 老婆只聲稱影到頭

要講處理速度 想盡快上庭 明白既
但係跟01講法 比人拉都心甘抵命啦
去碼頭做黑工,搵人搭路返中國或者香港
強迫消費 振興經濟
Bb
佢地外宣睇太多
連蒙古單強姦案,領事都叫事主簽不負責聲明至比佢介紹既律師行,就知道大陸領事根本唔理你死活
邊個國家嘅法院都要排期審訊㗎啦
打咩嘢卡
都無人想睇你打卡
一向都係夠證據告就排期審訊 佢唔係嚴重案件咪算係咁 嚴重案件還押返一年半載都好基本啦
你自己cap嘅圖都唔睇,劉生、劉太講到明懷疑俾中介呃

個中介兇佢太太唔課金會漫長排期,但課咗金就「戴頭盔」唔包保有用

喺你眼中呢個係屬於善意嘅提醒笑死我

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞