1010 vs CSL

118 回覆
3 Like 10 Dislike
用緊1010, 見隔離post 話換sim 好似會好啲
頭先換左張5G SA SIM, 而家試落好似順左

不過我等多排再睇, 佢有可能將我張sim 個 priority 又升左
唔啦,等完約跳過smt
1010 family plan 除返每張唔使呢個價
個個台都垃圾

咁即係冇得揀啦
真?
我張sim仲係19幾年前one2free個張
轉埋csl 1010都無換過
係咪免費即時可以換到?
係, 即時換到
我去CWB 間 1010 搞, 個店員一講就明, 即換
啱呀,啱啱1010續約 $480 6張 SIM card 150gb
平過好多其他
呢個情況啱5G果陣都試過,以為好咗,之後都係會慢返。不過都希望你有改善啦
未join plan嘅都係睇定d好
1010 除左香港站條線除其都順,無lag 過,csl 同1010應該係有分別,麥理浩徑我1010收到,個fd csl 收唔到
1010同csl基本上都係一樣,之前我1010不論荃灣線或者觀塘線露天段一律load空氣,隧道入面就斷下斷下咁,有時搭巴士都係咁,真係唔知呢間野點搞電訊,唔同要我企定定係基站隔離收
澳洲佬時代CSL我就未用過,係後期one2free先開始join,但果陣啱開始4G都還可以,速度都真係叫快,再之後合併就真係一落千丈。
認真用咁耐真係未試過你講d 地方load 空氣
每個月都用到爆data 用佢個垃圾用量王都唔會話收唔到
利申:youtube 引好大開兩倍速黎睇
其實佢都係開始撤資嫁啦,都明嘅,唔同仲大興土木咩,當年5G分咗幾多頻譜出來俾CMHK,人又冇少到,頻譜少咗一截,之前見過分析post都知死症來,唯有勸退d準備join嘅人
咁ching你真係要多d留意csl嘅盲點啦,呢d係眾所周知公認嘅位來,當然之前diu csl嘅post都有d人話自己邊道都收得超好啦,可能我自帶磁場影響接收啦(我唸除咗呢個台會有人咁講之外都冇咩其他台會有人咁講)

btw youtube係會緩衝嘅,斷下斷下訊號未必會察覺(除非你經常跳住睇片);但如果你睇live,睇post要轉頁就知道佢係幾咁垃圾
後期one2free咪就係澳洲佬
早期係大東電報局嘅HKT
原來果陣就係澳洲佬 淨係知佢好貴,唔怪得係好d
同期1010都係澳洲佬?
真係唔知可能我去過d 地方真係無問題,
爆data 用用量王個時就會,youtube 你㩒住條片係會變2倍速唔會跳片,睇post 轉頁又唔多覺你地講個問題
係,李澤楷賣晒CSL俾Aussie
我2年前已經轉咗台,可能呢短期間改善咗掛(希望係啦),但見隔離台diu緊嘅野都係果幾樣。

不過公道d講,佢係某d位收得係特別好,而且可以好快,我屋企就係咁,用到爆曬用量王都仲幾好速度,但出街/返公司廢到喊,但宜家果個台雖然唔係最快,同埋都係會有接收唔到嘅盲點,但真係好穩定,同埋少好多盲點
我唸果陣就真係1010係優先同好d嘅,不過宜家收購返就真係朱古力味嘅屎同屎味朱古力嘅分別。
你轉台前係4G 定 5G 先

5G 已經好好多
最近開埋SA 直頭係爽

4G 用量皇年代就真係load 空氣load 到燥
2間都係垃圾
轉之前係4G,不過準備完約果陣出咗5G試用package,唔記得係1個月定3個月,都用咗一段時間,覺得冇太大分別,止蝕離場。

不過最近先開始聽到有SA,來緊新plan應該都會轉用,到時睇下有冇變陣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞