1010 vs CSL

118 回覆
3 Like 10 Dislike
其他野一樣,3台做到俾我$12x
以前未重新分配最好係CSL
重新分完頻譜變左冇間好
而家間間都係屎 揀邊間都唔岩
我而家用CSL 係衰撚到地鐵完成load 唔到野,淨係聽歌,拎返部ipad mini 出來睇書
1010完美到可以配合地鐵每一條線,站站停 站站斷線

用左12年,一直見證住佢既退步

垃撚垃,捱多幾個月即轉走
最好一定係1010, 平時幾個台幾個朋友玩SPEEDTEST, 跑贏通常都係1010
地鐵邊間好? 我見有d 人上網好順,自己就load 到仆街都未撚上到網,有時連Whatsapp 都連唔到線
我之前都用咗8年,最後都忍唔到轉走咗。
1010價錢用SMC好過。
其實要睇線

荃灣線 港島線 1010穩定過CSL,除咗金鐘會有機會斷一下

觀塘線 個人覺得 Smartone > 3 > 1010 & CSL
岩岩女朋友想轉台
呢個plan好似幾岩用
師兄用緊1010? 可否井多少少?
岩岩月尾完約 已轉走
1010唯一可取就係有service,但5G又唔係特別快。
用儲值卡啦,咪咁傻上台啦
我就係用左十幾年 1010 越用越差,迫佢解約轉左去 smc
兩個台都用過
CSL收爆但load空氣痴鳩線
1010正常好多(主要去嘅地方同出入路線都接收良好)
Clubsim 5g plan垃圾到不得了
從來都係
唔會有一間比大家滿足到
只有一個方法
就係買各台既月費卡
試自己去得最多既地方
用收得最好個間
咁先係最好既方法
係度問一百次都冇用
冇人會答度佢邊間最好
最垃圾個間
cmhk已經夠人用返csl喇你
CMHK 5G 平DD, 試吓都無防。
果陣係叫one2three,真係地上最強,不過俾老電收購後即刻變垃圾CSL,仲要同1010PCCW電信數碼clubsim乜乜77共享頻譜
1010話就話係集團最優先,實際上大同小異,根本原因係頻譜唔夠,所以load空氣

利申:one2three -> smt -> csl -> 1010 -> sosim -> smt
總結:csl旗下永不錄用,狗也不屌。寧願用sosim呢d垃圾都唔會貼錢買難受,起碼人地load到
師兄呢個plan 會唔會太平 但要全新客先得?
落到地鐵想load空氣咪試吓用囉
110gb 5g plan包netflix 差唔多4百
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞