發覺愈嚟愈多中坑老人家打尖

158 回覆
711 Like 4 Dislike
留港撚讓下人唔駛死嘅
俾埋間屋人地住下都唔過份
啲廢老唔等得,嗰頭近,所以成日都好趕
有冇人發覺家陣5-6點狗鐵勁多中坑呀叔
以前好似冇咁多 依家日日同人撞
班撚樣好似地盤翻完工咁 揹背囊又勁撚臭
日文名傻鳩毒撚
某國人一樣好唔滿意呢張圖
係呀好撚多
次次我都同佢地死過
大陸人好多無公德心
直接玩大佢 話要報警 成車唔洗開
6,70後
地鐵間中有啲50 - 70歲既廢老行去車門中間打尖
車一到門一開佢就撞鳩人入去
試撚過係深水埗太子油麻地都有
佢一入我伸手拉鳩佢出黎
佢屌柒我
我話你俾人撞死後腦落地香左就無鳩謂啦
之後佢都係死死氣企埋一邊跟返大隊入
廢老得寸進尺
你唔撚出手佢當你地善良同好欺負嘅
唔止老人家
好多師奶/麻甩佬都鍾意打尖
尤其係搭lift(地鐵果d擺明要排隊架啦)
同埋上小巴(佢地會一路排一路步住,你知小巴上到咁上下大家都會望吓仲有冇位,呢D撚樣就趁呢幾秒衝上去執死雞,真係冇位就行返原位冇野輸)屌佢老母
大大聲屌撚柒佢
以前帶住小朋友搭地鐵
落車時總有依啲呀毛呀bat衝上車
唔大聲鬧佢地退散係會落唔到車
支持,加一把聲個勢立即澎湃好多
明明所有人企晒兩邊
佢哋就好似貴賓咁樣樣,個車門一開就喺中間直踩入去
暢通無阻
我喺車廂出嚟就次次都硬爆佢哋
雖然唔係好想讓呢啲人
平時行路唔讓就一定鬥撞
但係遇着呢啲阿叔,個身又臭
又有汗,件衫又充滿污跡
有啲係地盤佬,有啲係廚房佬
屌佢老母,直接着廚房件衫出嚟,污糟到
呢啲我就唔同佢撞,讓俾佢算啦
你係瓷器咁,人地只係石頭,宜家啲人只係鬥爛
跟本存心打尖,不過一早打尖會被屌,佢哋最鍾意襯一開門混亂就係中間打尖入去摶大霧
無撚錯
係架車入面準備落車果陣一望出面
見一出一定撞到綠箭咀位條友
一撚定好似啲死士衝鋒咁撞佢老未閪
見過啲撚樣擺明同你鬥撞咪鬥撞
你起肘我咪用臂擋再一個膊頭車埋去
唔撚識聽人話嘅唔配有基本尊重
以前撘車同對面遇到人都會大家讓下,宜家係鬥快搶線霸咗條路先,然後慢慢行
呢啲就靠你眼明手快抆鳩佢衫尾/袋尾啦
佢屌你郁手你咪話打尖叫你唔切咪用手阻擋你廢時撞到人
佢告你襲擊都告唔入
無辦法
你對畜牲講文明同禮讓只係對牛彈琴
你個身有硬野撞落佢度既話你就唔係瓷器係坦克啦下話
整體人口質素下降,而家街上見到越來越多係無文化嘅樣
諗之前有人講過 不是老人變壞了 是壞人變老了
巴士地鐵宣傳關愛座
班廢老就覺得咩人都要讓自己
到依家伸延到自己老奉唔使排隊要人讓
中秋果晚坐地鐵先離譜
車到仲有好多位我排頭位上車想坐挨玻璃位(唔係關愛座)
後面有隻手係咁推我
推左我三次擰轉頭有個阿婆叫我坐入去
班廢老真係以為自己大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞