發覺愈嚟愈多中坑老人家打尖

158 回覆
711 Like 4 Dislike
一個星期被人打咗兩次尖

第一次
落雨排隊搭小巴
之後後面兩條60路
夠膽死直接走上車
即場話佢 落返車 佢兩老再排返上車
個老人話「大把位 排咩」
我屌話「咁就唔洗排 知唔知咩叫規矩」

然後靜咗一陣
個老人唔順氣話「方便 快捷 依家搞到佢濕哂」
之後我話「好心你收聲啦
係未濕哂 就個個唔洗排隊 唔洗守規矩 不知所謂」
佢之後先被佢個老公叫佢收下聲
但一落車又唔順氣又係到屌

第二次
大約有兩架小巴
(一架A 一架B 但同一條龍 同一目的地 只係B車會兜遠少少,但其實全世界其實都係會上A車)

條隊好長龍
然後又係一pair夫婦 今次應該後生少少50尾60路
之後又係打尖
然後指住叫佢排返後面
之後有個女仔都幫口叫佢排隊
佢兩公婆都夠膽死話 佢哋排另一㗎 然後就扮野繼續向前行
但之後其實都係坐A車
/
利申2次全程都無粗口去指責
發覺依家啲中坑老人家係去到
就算你開聲屌埋
有人幫口都好
佢哋都只會更加惱羞成怒屌返你轉頭
同以前個啲屌完 扮傻 完全唔同
咁咪好無癮?話晒香港人全世界最鍾意排隊
支持樓主夠膽出聲屌
支持樓主
癈老(頻死)會扮傻繼續衝
癈老就最終互屌收場多, 有人幫口仲好d, 冇人既自己做獨腳戲就煩, 通常佢地都係一輪咀癈up鬥大聲咁, 講得兩講既過程已經上埋車坐低埋, 間接俾佢地成功左
呢一代收成期廢老食哂經濟起飛頭啖湯,但教育就無受好多,所以好多都自私到極點公民意識極低,成隻馬騮未撚進化咁
有時諗佢地後生都係咁定老左先係咁

就算搭地鐵都係咁 死都要炸炸第企係月台門口側邊zip入去
佢個2蚊車 我都有份交稅
下次請幫口 如果有人遇到一樣情況
繁體支那係咁上下
最慘係而家有D 中學生都係咁
屌完佢,佢仲邊行番後邊眼超超
唔講以為係我打佢尖
唔係個個都係咁
頂多廢老仆街唔排隊
我係要玩無賴吹咩
三十而立
四十而不惑
五十而知天命
六十耳順
七十從心所欲
壞人變老
係啊 但多咗好多
問佢係唔係大陸人
如果佢話自己係香港人,就話香港人都唔識排隊?
如果佢話自己係大陸人,就話呢度係香港要排隊,想打尖就翻翻大陸啦
講起打尖

上星期坐東鐵喺九龍塘轉車,有條廢中插隊企綠色箭嘴入,我排頭位已經即時用手推開佢,點知後面有個年紀更大既呀伯大大聲屌尻個呀叔返插隊最後屌撚到個呀叔坐程頭dup dup
地鐵咩年紀嘅人都打尖
仲要覺得自己買到樓好威,以居高臨下嘅姿態對新一代說三道四。
「點會買唔到樓呀」難聽過粗口
除咗上車
其實扶手電梯嘅右邊又係
左邊我當係不成文規定左行右企
明明突登行去後面排隊 等右邊企
之後總有啲 會係中間插入去
傳染病黎,一個係咁無人制止自然人人都係
寫照之一
講起小巴依家d廢老好撚on9
有時排隊咁啱條龍太長廢時阻到人行就企入d幫條隊轉個靚彎咁(即係 丿咁)
屌你老未d死廢老夠膽死係個轉彎位到攝入嚟扮開過條新分差咁排 (條隊就變左個 人 咁)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞