發覺愈嚟愈多中坑老人家打尖

158 回覆
711 Like 4 Dislike
Exactly 啱啱我第二次就係咁
然後佢仲理直氣壯話係咁排
中學生可以投訴間學校
之前有片直頭推跌左巴士站頭個職員 又係唔排隊 個老嘢唔認話人咁大隻點推得跌 之後唔搭車落車走左 留言話果兩個慣犯嚟
g持樓主屌鳩廢老你我有責
有次綠van條龍唔知邊面係隊頭隊尾
我: "唔好意思,請問呢度係咪隊尾排緊隊?"
癈老冇啦啦大叫 :"做咩呀, 打尖呀, 老人家都洽, 痴撚線嫁"
佢叫到成條街d人都望過離, 我咁撚好禮貌咁問俾佢冇啦啦咁爆, 我都即著, 差d開拖真係, 俾d途人拉住左好采
依家d癈中癈老真係痴撚線
廢老邏輯:咁多位,洗鬼排隊?

正常邏輯:咁多位,洗鬼打尖?
廢老文化
計黎既時間,佢地企係陰涼位當排左隊
唔想同佢對鬧
可以對空氣/條隊既人講一句
佢都搭唔到幾次㗎啦 條氣會順啲
少年你太年輕了!
你以為等小巴先係咁咩?
等巴士都係咁呀屌!
有啲死阿差細路都係唔撚排隊
一定支持,見親呢d生番我都會大大聲鬧到全街都聽到
有道理唔代表打鄉音冇問題,未你老母
咁樣係車門前班人嫌迫唔行入車但又唔行埋一邊比後面上車
搞到後面要兜側邊行上黎先入到車
佢哋去旅行又好,返上去玩又好,去行山又好
一上交通工具就會勁嘈
好似小學生去旅行咁,嘈足成程好興奮咁
早排搭車又係。兩個兩蚊車,行得仲快過我,企喺輪椅位附近等上車。而我一直喺後面排隊,都幾多人排。
佢哋一偷雞上,我就開聲屌,兩個扮撚哂嘢聽唔到,指撚住都照上
排隊班人無人幫拖,搞撚到呢班人以為自己大撚哂
之前搭鐵見過有個孭書包既包頭妹
直接係綠色箭咀衝上車 但車入面既人仲未落車
門兩邊仲有人排隊
一野就坐落個空位度拎盒燒賣出黎食
有個阿叔即刻睇唔順眼狂屌
依家啲中學生好多都無乜家教
應該都係老豆老母都係啲低階北佬人種
以前我個代 好多都識開門望一望後面頂一頂 同人講唔該
落車人多會講唔該借借
依家個啲 成班好似個世界無「唔該」存在
衣家真係好多廢老地鐵唔會等人出先 一野就衝入黎
一係就搭扶手電梯唔企埋一邊 阻撚住後面啲人
個格真係好撚衰
唔係話地域歧視
基本上得低收入老化區先會出現呢啲情況
真係見到啲5,60路打尖的話

會大聲問佢地係咪想快啲到殯儀館

南無佬等緊佢地先可以破地獄
廢老特別多
直接屌
同一號小巴黎兩架
後面啲仆街衝去後面果架上車
合理化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞