仔細睇以色列傳呼機單野好癲,係局中局中局黎

252 回覆
759 Like 17 Dislike
之前睇另一個post, 真主黨覺得call機有用、好難被track呢個諗法, 原來都係由以色列好早放風出來, 就係想哄真主黨買call機
知唔知咩叫始作俑者?
猶太佬係咪搵李安納奧inception左個諗法入首領腦
其實真主黨做左咩壞事
以色列人咁憎恨佢地?
如果係真嘅話 由策劃去到執行都咁準可以針對到真主黨嚟炸 直頭可以寫入教科書
同樣地, 我信真主黨有人s (眾數)被收買, 甚至係高層, 咁大規模bulk buy, 一兩個卒仔應該冇咁有牙力說服高層。
不過我都係按common sense去諗, 唔排除真主黨真係咁蠢, 聽下D風, 傳下傳下就信
真主黨做錯晒每一個決定呢個先係最神奇
只要有一個環節,佢地收一收手,都唔會導致下一個局面
引戰狗黎,唔洗理佢
蒙主召喚咗
好似話策畫左15年 另一個post就話係幾個月前真主黨買入呢批call機, 不過幾時買, 唔代表唔係15年前策畫。
如果15年係真的話, 我先更奇怪係呢個timing爆, 因為真係唔似有咩其他更大嘅目的
大致係咁
諗到都冇用
正常好難實現到
有人提出都可能一早ban咗
加上一失敗就打草驚蛇
唔會再有機會用返同一招
其實通訊搵條𡃁做就得
邊個叫你自己用通訊工具

咁既話死都係死條𡃁
以色列「第十人理論」
真主黨而家要破呢種局 其實唔難
以後每個高層都請一個機童
淨係負責陀機睇訊息同企開d匯報

佢地D人不停生
機童供應源源不絕
係, 望落好簡單, 就係哄真主黨買call機就得,
但背後涉及嘅人力物力好龐大, 肯定就唔會係mossad直接做手腳, 一定係隔幾層咁做, e.g.改裝call機嘅人可能根本唔知係有炸藥成份, 可能以為只係hack嘅技術,
完全估唔到可以實現到, 可以寫入教科書
即係messenger? 但人係最易被收買 不如真係訓練飛鴒傳書, reliable好多
寧得罪美國佬,都千祈唔好惹猶太佬
可惜成個荷里活都係左膠,如果唔係拍出嚟應該好精彩
有呢種頭腦加敢於實施既行動力, 應該都係得以色列
美國有咁既科技同實力但國內左膠拖累好多嘢都會綁手綁腳
俄佬就講到好凶狠但做就碌撚
但都好過某國講左幾十年話打就快打但講極都未打.
先放水俾哈馬屍,然後先有籍口剷平加沙,而家搞掂埋真煮黨,一年時間滅晒兩個世仇
盛智文同劉鳴煒嘅海洋公園
俄佬興落毒殺人
以色列亡國成千年
佢地知唔夠狠 好快就亡多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞