仔細睇以色列傳呼機單野好癲,係局中局中局黎

252 回覆
759 Like 17 Dislike
我覺得個局仲未完

而家引晒中東佬買中國電子產品,唔通…
同埋當時以色列自己因為司法改革進入內戰邊緣
日日幾十萬人上街抗議
正統猶太教徒同世俗以色列人勢成水火
政府高層未必有心有力理
自從哈馬斯恐襲後,真主黨就日日射火箭去以色列北面
然後有幾萬以人要離開家園避
搞到內塔尼亞胡政治上好有壓力
美國因為史諾登 單野斷曬線啦
之後咪爆左isis出黎
然後以色列話哈馬斯班弱智可以屠殺演唱會,你話唔係以色列同哈馬斯夾埋邊個信?好似當年中國同泛民咁。不過以色列成功開戰後過橋抽版起哈馬斯尾注,好似泛民入完中聯辦飲飲食食之後俾人食夾棍一樣
...咩叫局中局中局
三個字 連環計 已經表達晒
美國佬起碼有大愛左癌制衡一下,猶太人就完全冇呢種顧忌,大殺特殺,諗諗吓波蘭球將以色列做成長方體形狀真係有佢嘅道理
可能以先係大佬
馬後砲
youtube 封面圖真係好畫龍點睛
有咩唔同
局中局苦肉計你鍾意點叫都得
我係跟住你嘅思路去諗咋
我自己唔覺得係架
要睇返成個歷史脈落同局勢轉變
以色列喺10月7號前我諗佢唔會想搞伊朗
直程呢樣嘢唔會喺枱面上嘅選擇
因為伊朗喺10月七號前其實已經被中東孤立
Abraham accords 基本上中東嘅大佬都肯傾落去
亦因為咁我認為哈馬斯審時度勢
認為自己一嚟喺伊朗眼中已經失世多年
反而巴勒斯坦解放組織有冒起嘅跡象
阿馬斯為咗爭寵整單10月7號出嚟
就係要停咗 Abraham accords
因為唔停咗佢最終嘅結果就係中東同以色列企埋一邊
一齊對抗伊朗陣營
哈馬斯同 fatah亦都不和
冇人敢擔保罰fatah唔會黐埋中東聯盟
所以哈馬斯10月7號係垂死一戰最後一擊
問題係發生咗之後以色列睇呢件事嘅角度
當然第一打擊對象係哈馬斯
但伊朗即刻變咗佢頭號通緝犯
因為10月7號令到大家諗返起二戰集中營
今次係唔可以再俾佢發生
打咗差唔多一年個路線開始清晰
以色列而家行嘅大方向就係用武力恐嚇對手
前面有兩條路
第一就係以恐嚇告終唔會真係滅國
另一個就係滅咗伊朗
就睇佢行邊條路
事後你講乜都得
當時每日幾萬幾十萬條情報你點樣部署?
冇軍事防衛知識嘅人會覺得點解做唔到?
識嘢嘅人就知道防守難過進攻千倍萬倍
所以進攻永遠都係最好嘅防守
以色列內政問題,又可以有牌講
係一個宗教同民族性咁強烈嘅地方
好難做到公平
點解佢唔使當兵?我要當兵?
點解佢唔使做嘢?我就要做嘢養佢
猶太人我認為永遠係民族行先過宗教
就睇佢哋呢班全世界最聰明嘅人點樣解決全世界最難解決嘅問題
送你地成班去見阿拉
其實唔難
諸葛亮投胎咗去做猶太人
非常同意
等於911美國抽拉登板
苦肉到五角大樓都被炸
點會無顧忌
你唔熟以色列內政啫
唔死人點參戰?珍珠港單野俾理由美國脫離孤立主義去拯救盟軍,拉登同班包頭佬係美國佬有份培訓出黎對付蘇聯,之後係真假反轉豬肚已經無人知
樓主話係局中局喎,你寸樓主呀?
樓主嘅局中局係call機開始喎
你係唔識字定係點?
你好似由頭到尾都唔係好識字
使唔使我教你?
不過我收得都幾貴
有能力佈咁既局,但防唔到一個音樂節恐襲
廢撚到
明明局中局係講緊反轉再反轉
連環計先係一環扣一環 樓主亂咁用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞