國泰事件,正式宣佈香港踏入自撚私事代

245 回覆
160 Like 390 Dislike
最尾位係一樣可以挨後,設計係大家都可以挨後。
仲要講到話最後果排凳無得挨後先笑L死。
無知唔係扮
14個鐘唔挨後你都癡撚線
話時話點解淨係得條老野右手邊個女人俾人屌?其實左邊果個都好撚有問題 兩隻腳起勢咁頂前面,應該要black list埋
覺得挨後有問題咪去投訴國泰囉
原來分歧位係有好多人以為癡牆嗰D位無得挨後
其實唔覺A350 777 787 呢啲大機挨後可以有幾逼
國泰sell經濟客艙設計:
椅背亦可作更大的角度調校,讓您在機上也能安然入睡。

https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/flying-with-us/aircraft-and-fleet/a350-experience/economy.html

設計philosophy:
全機乘客都可以挨後,擁有休息瞓覺嘅權利
大家都有「相同」嘅挨後角度=公平

反挨後撚:
我自己唔想挨後,所以要其他人陪我唔挨後
我剝奪其他人休息瞓覺嘅權利=其他人自私
ECON 空間太細一定係前面乘客錯,唔係我唔俾錢升級座位

https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/flying-with-us/aircraft-and-fleet/a350-experience/economy.html

反挨後撚:

反挨後撚:
人地設計就係比你挨後,但你就屌點解d人挨後
屌你係咪on9?
UO可以全機都無得較
即係某d人嘅常識/認知認為飛機嘅椅係無得調較傾斜角度,
發生咗呢件事第一時間就認為挨後呢個功能係大發現/一定係出術嘅
佢地搭開UO
你估國泰到時會幫邊個
本身道理係佢度
挨後冇問題 但如果後面表明不滿就應該挨返前
不過對港人反應太on9 成個白卡咁 俾屌返轉頭係正常
你咪挨囉戇鳩

不嬲都比挨

我自己挨,我前面嗰個挨

仲以為自己好串好攻擊到人
你唔怪自己冇買特選經濟艙,反而話前面條友挨後

經濟艙設計上,原本就係俾你挨後
航空公司已經提供埋特選經濟艙,就係俾你呢啲覺得好迫嘅人享用前面多啲空間
但你自己唔買

鍾意空間多到可以攤直個人就買商務艙,鍾意前面多啲空間就買特選經濟艙,冇preference 就買經濟艙
你自己買經濟艙,跟住話前面條友享用座位設計係冇公德心?

你用扶手電梯嚟類比
航空公司有選項俾你搭特選經濟你自己唔搭。如果搭扶手電梯都有選項,一條扶手電梯專攞嚟行,一條專攞嚟企,咁我覺得專攞嚟企嗰條扶手電梯企喺左邊冇問題喎。
停車場差電位整得出就預咗俾人差,係咪代表我可以長泊差通頂?
個標題完全反映樓主弱智
竟然唔知香港人幾十年嚟都係咁自私

其實買得經濟艙就有機會遇到前面埃後
而埃後真係啱規矩只係睇彩數遇唔遇到
遇到就係唔好彩
一係自己買商務艙去避免
冇理由出最少錢又要拎盡晒著數
天龍人仆街就一定架啦,但後面個女人仲要幫口天龍人
我係果2公婆就一齊挨後,睇下最後屌邊個
嘩 呢啲咩例子同理據黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞