國泰事件,正式宣佈香港踏入自撚私事代

245 回覆
160 Like 390 Dislike
嗰兩個廢老都請咗好多打手
窮就返屋企含, 又要窮又要閪, 鬼佬大把18X 19X, 唔見人地屌前面挨後
吹到落機變左白人
正正常常健康健全嘅人挨後做乜先
挨後係俾啲真係身體弱 坐唔到長途機嘅乘客用 位已經窄 仲要挨後
你有病我就忍你
兩個廢老可以搞到當場犯眾憎就知佢地d騷擾行為影響到其他乘客
民主自由
全民坐直成程機大家辛苦。
全民挨後成程機大家都舒服。
全民一齊挨後個位既舒服左,大家既空間又冇少到,計集體利益既話明顯係挨後有利。
跟本唔俾人挨後先係自私
你又真係奇撚怪
明知一間公司容許挨後
但又比錢上去樹立新規舉
將自己道德同價值觀套晒落全機人到咁又算唔算係自私撚?
尊重係雙向,咁你有無尊重過人坐直訓唔到?
你買張機票前有冇問過airline 可唔可以disable左前面個人既挨後功能
睇下有冇airline答係可以

佢應該會答你加錢買exit row
唔肯比錢就咪嘈啦
陰陽怪氣大可不必
波音設計張櫈?
[小紅書瘋傳] 港人夫婦國泰航班上因椅背問題辱罵內地女被圍屌
https://lih.kg/3788264

好似呢啲topic咁
挨後撚都係啲冇乜修養既人
聲大夾惡
所以唔會講得贏佢哋
如果挨後都唔可以
咁點解要設計張櫈可以挨後
咁全部坐直囉

人哋有權挨後
同班UO撚,反大陸,佢地隻字不提點搞鳩人
而家英國就係太多呢啲麻煩港人移過去 正常嘅香港人歧視,唱衰佢地就ok了
要人地同你一齊唔挨後真係幾自私
有幾難明,基本禮儀
送餐同未收餐就坐直唔好挨後
後面收完餐要挨後就慢慢挨,唔好坪一聲大力推。
前面挨後,自己都可以挨後。

話唔挨得後果的真係成世未坐過長程機
有幾難明,基本禮儀

個設計係最後都挨得到。係全部拉後補前。

有幾難明,基本禮儀
休息時前面挨後,自己都可以挨後。

而家英國就係太多呢啲麻煩港人移過去 正常嘅香港人歧視,唱衰佢地就ok了
有幾難明,基本禮儀

有幾難明,基本禮儀

其實因為輸家係香港人先咁燥底
見到佢講「最後嗰個無得挨後」真係笑死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞