[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (57)

177 回覆
1 Like 3 Dislike
香港出到線機會近乎0

Feel 到對坡仔和波
仲要唔係最強陣
U隊係保板帶定係個個前列斯聯教練帶?
同意,佢速率同對抗,出到acl2弱點會被放大
重溫 南區手足顏翱天衝咗!
https://fb.watch/uKI9a3zZdd/
起碼叫有機會爭取一勝,你睇下u17條籤就知咩叫絕望
巴公公會唔會好快畀人炒
0G0A係有原因
睇完今場開始明點解銨唔揀佐敦
一場一面倒嘅8:0都諗唔到佢做咗d咩好突出令人印象深刻嘅嘢
唔記得邊個旁述話銨個陣都唔記得佢轉左去北區 以為仲係晉峰
根本就不入法眼
會唔會有link 睇
全部都唔差又唔係好好咁
佢最大問題係無速度
同歐沖一樣 永遠軍速 唔快唔慢
佢呢啲中遊料
係要去流浪 南區呢啲中遊踢下先
多正選又真係磨練到
而家話就話踢大隊
但唔突出又唔會太大進步
同埋左閘真係唔缺人
周身刀無張利
好似阿媽咁 你話省港盃出佢就得
但大港腳就好似唔夠班咁
Jordan連大菜王子都鬥唔過
難d有港隊位
翼同閘都好尷尬拎過一兩cap都算係咁
連Anson都轉緊型做中場佢真係冇咩競爭力
佢當年飛馬第一場j到出血精,一個撚幾個再兩個A
21/9/2024 傑志8:0標準流浪

賽前睇兩隊波走勢唔會估唔到最終係呢一個比數(當初估傑志淨勝兩三球),相信傑志前兩場都和波失分,領隊落咗指令極需要一場大勝去振奮士氣。

祖連奴上季踢前鋒同邊路俾人鬧得多,今季打進攻中場如魚得水,繼上場補時入波幫傑志拎返一分後,今場亦由佢入第一球打開勝利之門。比起上季基爾頓同米基爾,祖連奴踢攻中冇咁霸住球權同帶波去死位,而且仲要入咗籍唔佔外援名額。

今場馬查度入咗兩球,喺右路頻頻發難衝擊流浪後防。留意到喺佢上場嘅時候,傑志進攻果陣右閘嘅羅梓會內收中路,右中堅嘅慈英會稍為靠邊交俾馬查度邊線去跑,某程度上都解決到羅梓近年進攻不靈嘅問題。不過馬查度一換走就冇再用呢個做法。

流浪最有殺著嘅係左翼雷仙奴,但佢一入到final third都冇乜幾可搵到中鋒劉智樂去接應。一對日籍中堅對傑志攻擊十分吃力,門將陳冠燊已經好積極提場,只係唔知成條後防線聽得明幾多。下半換入法蘭度踢三中堅隊型係好咗啲,但法蘭度自己都蝦碌控失波

下半場流浪信心都冇埋,俾傑志鋒線靠個人能力輾壓,未必反映到戰術運用。不過傑志球員入波後嘅慶祝同肢體語言,比起上季更加似返一支團隊。
見工?
歌單要LT唔要另一隊,不了
當年班擁南躉都係瘋狂屌南華係唔係收左錢要輸比XX,屌到羅生要出blog回應
自膠
睇主辦地有冇

台灣、越南、沙特都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞