[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (57)

177 回覆
1 Like 3 Dislike
明明過咗數
點解冇3分
一哥出場
睇f1?
琴日入咗佢
你用腳咪出事囉
理文幾時學傑志搞公開訓練日?想睇下達達點樣訓練班波
為咗迖人生安全
唔搞啦
有波比艾華頓搞店佢
賤障d傳中生性左
我哋傑志今日贏八比零
只係嚟我哋歷史性嘅最大勝仗10比零爭兩粒
仲要繼續保持聯賽不敗
足以證明新教練策略正確

而今日亦都喺我哋嘅地獄主場證明到比所有球迷睇過去嗰兩場和波只係假象!
今季一定可以專注本土賽事 掃晒啲冠軍返石門
皇朝再臨!
理文此前兩戰,分別在聯賽及「亞冠盃2」失利,主教練曾昭達坦言球隊近期表現未如理想,因此是役會踢得更主動,務求盡快反彈:「球隊開季之後,臨場發揮係有不足,我哋一直把握時間調整戰術,今場肯定要更加有侵略性,注重整體配合,希望踢番出應有水準。」此外,縱使球隊近兩戰全敗,但「達sir」強調球隊爭勝心及鬥志,不會有所動搖:「明白球迷對我哋嘅期望,唯有盡量做好畀佢哋睇,去令隊波有改善,畀大家睇到理文嗰份決心。」另一方面,黃威及馬天尼斯有傷在身,上陣成疑,但「達Sir」指球隊兵源充足,問題不大。

「黃黑軍團」本周賽程頻密,胡晉銘形容今場非贏不可,有信心可以挽回頹勢,取得勝仗:「球隊已經連輸兩場,要喺呢幾日重整旗鼓,依家所有人目標一致,希望踢場爭氣波攞足3分。」

至於港會就有陳浩嘉、曾俊軒、韋俊軒及林澔希,因代表港隊到卡塔爾出戰「U20亞洲盃」外圍賽,未能候命,主教練谷卓斯坦言對調動構成影響,但強調一切以代表隊為重:「呢幾個年輕人好幫得手,冇佢哋喺度,對排陣實有影響,但代表港隊係至高無上嘅榮耀,希望其他球員準備得好啲,頂咗今場先。」谷卓斯又提到,雖然理文近況未如理想,但實力依然強大,呼籲球員奮力一戰:「理文咁多攻擊球員,級數唔使懷疑,大家要減少失誤,唔好畀咁多機會對手。」

前鋒里奧就預計「黃黑軍團」周中在「亞冠盃2」落敗後,是役定必全力爭勝,為球隊帶來極大考驗:「理文今鋪一定去到盡,而且將軍澳場又咁大,令佢哋有好多空間進攻,所以大家要保持緊密,守好每一球,希望畀到驚喜大家。」

【兩隊預計正選陣容】

理文

門將:28.陳嘉豪
後衞:26.黃俊皓 19.金旻奎 13.李毅凱 4.立花稜也
中場:7.保利臣 6.胡晉銘 14.夏馬特
前鋒:8.艾華頓 9.安尼亞 20.保連奴

港會

門將:1.費查
後衞:6.李俊諺 26.羅素 4.唐道碧 18.積施利
中場:11.何家智 5.峇夏比 8.麥美倫 13.加斯特夫
前鋒:7.陳灝 9.里奧

港超聯 理文主場第一擊強攻港會
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240921/bkn-20240921211511332-0921_00882_001.html
達狗食撚屎
啲埔徒使唔使咁搶口

申花場波好緊張
冇得睇tyson yoshi
迖咁撚厚面皮
張峰有嘢講
冠忠.南區足球會 KC.Southern District Football Club

賽後訪問🗯️

冠忠南區今午補時階段憑基哥利入球逼和大埔,賽後管理層盛讚球隊踢出打不死的精神,搶回一分。

「即使面對天氣及場地不理想的環境,但我們的球員永不放棄,踢出南區拼搏精神,球員的態度值得一讚。」名譽會長黃良柏說。

「球員前仆後繼,拼搏至最後一分鐘,充分展現鬥志及拼勁,足以證明我們有力與列強一爭。」會長陳文俊說。
我哋一直把握時間調整戰術

由pass to Everton 改為 pass to rosa?
都係調整
申花
申花cls
冇睇波

想問南區張紅牌係咩事
申花 1分鐘兩粒反cup
癲 申花反cup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞