學界體育聯會:一致決定不接納董芝英中學逾期報名申請!

609 回覆
687 Like 3 Dislike
8月中已經Reset左Pw喇喎
今年當打那班多得你唔少,人地差個獎升唔到香港大學。
踢得勁入撚咗青年港隊啦邊會靠學界?
加分都係港隊加分
高雷某程度上已經變咗個memes多過真係全港最差
校長唔係話會辭職咩
On9
之前就一路話學體會 舊老師問題

以家逐點逐點比人擊穿
證明佢講大話
壓力一個屈尾十返返去校長管治問題到
霍啟剛:

早前有關心董之英紀念中學學界比賽逾期報名情況的朋友聯絡我,希望可以協助向學界體育聯會查詢酌情處理的可行性,了解過事件因由後,我亦聯絡了學界體育聯會了解他們處理事件的程序及機制,考慮過雙方的理據及整個報名過程的時間性,我尊重及同意學體會的決定。相信連日有看新聞的朋友也清楚了解事件,在此就事件細節不再多言。

大至奧運也曾出現過類似情況,制度的產生是希望平衡利益,爭取公平及公正,所以我們需要建立良好的制度,尊重及維護良好的制度。希望在今次事件中,大家都能吸收經驗,董之英紀念中學的學生熱愛足球,據了解多名學生甚至有港超聯、港足青年軍的經驗,相信未來仍有不少學界比賽以外的比賽機會,學校亦可與友校舉辦不同比賽,努力爭取更多比賽機會,讓學生們繼續揮灑汗水。

希望今次事件能夠告一段落,社會能夠給予董之英紀念中學學生空間消化事件,重歸平靜的校園生活。

今次三世祖round up得幾好
校長唔好再擺學生上枱啦
咁當然啦。咁當然佢事後可以話自己記錯咩都好,但係講真果句,人都走左,追究得幾多。

而新來果個根本係餵到埋口先識食
幾時deadline 呢啲基本嘢,就算上網搵唔到都可以打去問。
同埋做得體育老師,我唔明點解連呢啲嘢都唔知,就算唔知,你唔會一個教大同學都唔識?會唔會考慮問下其他人

即係呢啲咁撚簡單的“所謂”難題都解決唔到,點出來做嘢....
仆街校長諗住用輿論壓力迫人
點知俾人爆大鑊
呢次仲開唔開記者會啊
曲直難分
唔係埋到口先食,係一早知密碼

學體會指於8月中曾處理董之英重設網上報名系統的申請,並獲校方以電郵回覆確認。因此相信對方能夠登入網上系統並處理報名事宜
咩係哥基 你老母
高雷嚮以前5 band制下係號稱band6 中學
你真係弱撚智
我指“幾時deadline "呢件事。

即係人地hae答佢,自己又大安旨意。
其實由頭到尾佢都唔知"deadline 係幾時“呢個問題的真正答案,自己又唔去跟進。

要人地餵到埋口講個日子比佢先識做嘢
有無人知,究竟份網上表格多唔多嘢要填?
淨係填學校基本資料就得?
定係要報埋所有球員嘅資料?
同埋如果開壞咗個先例,以後大家咪照樣遲交
搞緊轉校,唔得閒
出post話想係學校門口掛臘鴨
有冇例子比人睇下?
正解,創立學超聯,直頭名留青史
校長resign未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞