學界體育聯會:一致決定不接納董芝英中學逾期報名申請!

609 回覆
687 Like 3 Dislike
Pin
'本身啲排開第二第三嘅學校,依家有機爭勝嘅,你話會唔會司法覆核啦"

我地都想知邊D學校,係咪一間私校唔駛收政府錢用政府地。
呢啲咪好老師囉
做真實例子同啲學生講呢個社會嘅本質係點
教蓄糧就識抖 野就唔撚做 奶野就學廢老出黎賣慘 抵啦
校長: reset pw 申請表係歷史文件, 所以唔算
其實應該有責任幫佢寫轉介信
唔好埋沒左呢2 年
佩仔之前咪想咁
咁咪幾好可以專心溫書功課,踢少年波洗死咩
佢無錯點解要幫你諗
你平時做錯野都成日賴皮要人幫你執手尾?
估唔到做到老師。
個思維都重係停留嚮小朋友水平。

學校做錯
點解要人哋幫手諗
本末倒置
又一隻董芝教畜
遲報名又可以比你參賽? 咁點解set期限?
不如全年365日都可以報名?
點解要轉校,好似俄羅斯咁唔准用學校名義出賽都得啦。
band5學校梗係有個band5校長
咁依加肯辭職未
其他學校睬你都傻啦
個個都想你死,點會俾你踩住攞彩
就咁睇校方講嘅好多都係大話嚟
包括校方自己明明有re set password
居然屈舊panel唔合作
仲要無啦啦「講錯」話舊panel收過edb warning
呢鋪學體會真係做得好 之後等睇董之英登廣告請校長

董之英遲報名|社會反應兩極 學界認為「不存在報唔到名」
https://lih.kg/mgocxT
#3 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
D 校長主任引咎辭職
報名期咁長都仲要接納過期申請嘅話,set 個deadline嚟做乜?
世界就係咁
呢啲先至叫合理
政府做錯事市民承擔
投行執笠ceo照收工人客戶血本無歸
公司高層做到蝕錢要炒低層節流
滿口仁義道德先至係唔合理
純粹講出嚟呃傻仔
點解學生利益為重就要畀學生參賽?呢個比賽計國際排名定唔參加呢個比賽將來唔可以繼續踢波?
你擔心啲學生少咗機會畀星探睇到,你咪自己搞幾場同職業聯賽隊既友誼賽,再邀請啲星探黎睇囉。
點解要為咗你呢隊既一個失誤而破壞晒成個體制?
仲有人返學約埋見社工啦 成班mk 仔
所以先要獨排眾議員鬧學體會(同其他隊),最反對以公平之名搞落井下石,呢D人連教畜都不如。
係咪老師驚d球星走晒呀
大人做錯 要小朋友承擔 存在不代表合理!
強烈要求董之英釋放學生去第2間學校參賽!!!
另外,校方前日亦透露涉事離職教師於上學年獲教育局發出警告信後辭職;惟本報獲悉當局並無發出該警告信。
唔知點解出唔到topick條link,原文可以去呢度睇#3

董之英遲報名|社會反應兩極 學界認為「不存在報唔到名」
https://lih.kg/mgocxT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞