有無玩Warhammer AOS / 40K嘅巴絲?

116 回覆
14 Like 0 Dislike
我都係玩完隻game 入坑 。 買左個利維坦boxset 砌左未油 。

但其實我重要買d咩先可以上枱玩 (係咪要買埋聖典、datasheet同地形果d
冇friend一齊打機
煲左600個鐘totalwarwarhammer2/3
希望totalwarwarhammer40k會更好玩
一噴完底漆或者上完色其實已經睇唔到
達奇係講得幾正
睇你想玩combat patrol定計分制,combat patrol就簡單啲,適合新手。

玩combat patrol上戰鎚世界個網已經有哂中文版datasheet同規則download。地形建築可買可唔買,平平哋淘寶都有好多,再唔係搵啲紙盒、紙皮做場景都仲得,當然就無咁美觀,而且combat patrol無硬性規定一定要有地形建築,不過有建築會好玩啲。
希望真係會出,一定買嚟玩
出就應該出既,
但係間公司一時一樣,warhammer totalwar系列就更新得唔錯,但係totalwar三國就出左一兩個垃圾dlc就直接棄更

totalwarwarhammer都係佢後面一路補dlc加新領主新種族先咁好玩,初始版內容都未夠
40k rts有出dawn of war,total war個玩法啱番aos多啲
玩完boltgun油咗隻Malum Caedo
幾靚,塊布好有質感
大概廿年前始創仲有間Games Workshop,當年作為一個迷lotr嘅細路就俾朋友昆咗入坑玩lotr先,跟著開始見大人玩Warhammer 覺得好型隻Daemon Prince 好勁之後仲自己買咗隻

喺美國近呢幾年先接觸番40k,一路都想整番隊DA但係人大咗的唔起心肝去整mini,屋企仲有盒原價(好似$200)買嘅indomitus box 到而家都未郁過,啱啱睇過至少值四舊幾水美金

所以話40K唔係指40千年,係講燒咗40k玩呢隻game 咁多年來都冇錯
想入坑玩星界軍
但聽d師兄講幾廢下
一部高分坦克好易比人用低分過佢既單位卡位再殺
洗完大錢會成日輸會好唔開心
有無d勁既但又似軍人既單位
sm太神化我唔太鐘意
排骨果d又太屈
睇岩好似得獸人
香港宜家仲有冇官方鋪頭,想入坑買一兩隻棋試下上色
啱玩先砌隊吞世者加安格隆
sororitas得唔得
人類得黎又有gear
唔搞帝皇既女人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞