有無玩Warhammer AOS / 40K嘅巴絲?

116 回覆
14 Like 0 Dislike
膠櫃?我可能要搵啲喼/袋之類,有時會拎出去玩。BTW,thanks
膠盒 + metallic sheet +磁石 最經濟之選
香港有咩鋪頭方便睇棋
上FB search Warhammer HK,有列咗十零間舖,港九新界都有。
謝謝
sos 4.0之後點姐軍
跟spspearhead??定有其他list
你想玩spearhead就一定要跟佢本身嗰隊
如果玩正規就係跟core book自己計分組軍
Kill team 好唔好玩? 利申:剩係油過棋
新版好似幾有趣 節奏快好強
聽晚睇吓有咩公佈
我有玩blood bowl, 用黎當聚會board game 玩幾過癮
就係唔知kill team 適唔適合冇玩過嘅人玩
但我本身有個d 棋係未都要買過一盒spearhead??
因為要d 卡??
同埋香港玩概人 分表通常玩幾多??千五?二千?三千??
本身有唔洗買,啲卡係跟地形set
分都好似無特定,我見2千、3千、4千都有人玩
公佈咗今年聖誕包

40K:
Adepta Sororitas

Necrons

T'au Empire

Dark Angels

Imperial Knights

AOS:
Cities of Sigmar

Maggotkin of Nurgle

Flesh-eater Courts

Orruk Warclans
Spearhead啲卡淘寶都大把
我本身都諗住會買鼠潮個盒
就會有d 卡
之後我見有二手黑色奴隸
我只係擔心spearhead d 卡唔共通
我用唔到黑色奴隸去玩先鋒戰
仲諗住會有新hh 大包
共通㗎,Spearhead嘅卡其實只係得兩組地形卡同兩組戰術卡,無論你同對手玩乜嘢陣營都係用依4組卡玩。

Kill team出starter set,屋企地方細買嚟玩啱哂。

請問如果想整隊legion of the damned上枱既玩法上有無咩限制
見黎緊聖誕包dark angel幾抵買,但無玩過40k唔知佢同其他space marine單位夾唔夾到黎玩
對imperial guard同tyranid都好有興趣 但好似好貴
未玩過warhammer系列?如果對Tyranid有興趣可以考慮買starter set / ultimate starter set,抵好多,另一隊space marine你當係免費送。
我都係新手唔太熟,但Death Wing同Inner Circle好似都係Dark Angel專屬,我諗DA聖誕包未必啱其他space marine用。
睇達奇入坑
點磨個肩甲位水口 極on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞